Híres énekesnő volt Cserhalmi György édesanyja - A Bánk bánban is láthattad
Cserhalmi György édesanyja legendás operaénekesnő volt.

cserhalmi-gyorgy-mti-zih-zsolt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Cserhalmi György emlékezetes színpadi és mozgóképes szerepeit rengetegen ismerik, hiszen 50 éves pályafutása során számtalan alkalommal lenyűgözte már a nézőket. A 69 éves színművészről azonban azt már sokkal kevesebben tudják, hogy édesanyja is elismert előadóművész volt: Varga Magda operaénekesnő, aki haláláig a debreceni Csokonai Színház operatársulatának meghatározó alakja volt

Varga Magda 1950-ben lett az Állami Népi Együttes tagja, egy évvel később a Magyar Állami Operaházhoz került, melynek kórusában 1956-ig énekelt. Ugyanebben az évben került Debrecenbe, ahol a Bánk bán című előadásban debütált Gertrudis királyné szerepében. 1958-ban énekelte először a Carment, amely karrierjének legkedveltebb és legsikeresebb szerepe maradt – olyannyira, hogy őt nevezték "a legjobb magyar Carmennek".

Varga Magda operaénekesnő.
Varga Magda operaénekesnő.
Fotó: Csokonai Nemzeti Színház

Varga Magda 1978-ban vonult vissza, majd tanítani kezdett: 1993-ig oktatott hangképzést és színpadi játékot a Zeneakadémia debreceni tagozatán. Mintegy két évtized után, 1997-ben tért vissza a színpadra, miután Czeizel Gábor rendező meghívta őt néhány prózai szerepre. A Nemzet Színésze címmel kitüntetett Cserhalmi György legendás édesanyja 2015-ben hunyt el 93 éves korában.

Ezt is szeretjük