Friss: első gyermekét várja a magyar műsorvezető pár! Ezzel a fotóval tudatták
Babát vár az On The Spot párosa, Cseke Eszter és S. Takács András.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Első gyermekét várja az On The Spot riporter-műsorvezető párosa, Cseke Eszter és S. Takács András.

Babát vár Cseke Eszter és S. Takács Tamás
Gázai riportfilmjükkel 2013-ban Arany Nimfa-díjat kaptakt Monte-Carlóban

Az örömhírt a műsoruk Facebook-oldalán nem sokkal ezelőtt tették közzé - mellékelve a Hamu és gyémánt címlapját, amelyen jól látszik a gyönyörű Eszter gömbölyű babapocakja.

Első gyermeküket várják

"Több mint másfél éve dolgozunk az On The Spot hetedik évadán, amely a születés apropóján járja körül a világot, és úgy tűnik, személyesebbre sikerül, mint eddig bármi, ugyanis mi is babát várunk! Múlt héten befejeztük a forgatást, kivételesen hónapokig itthon leszünk, így aztán lehetetlen lenne titkolni, még ha akarnánk is.

(...) Forgattunk szír menekülttáborban, mexikói születésházban a hegyekben, háború után egy gázai kórházban és a világ egyik legkisebb klinikáján a Fülöp-szigetek tájfun sújtotta régiójában.

(...) Útközben derült ki, hogy velünk is megtörténik a csoda. Természetesen még több kérdésünk lett, mint amikor elkezdtük a forgatást, és abban a szerencsés helyzetben voltunk, hogy a válaszokat az egész világon kereshettük, Balitól Kanadáig. Volt, hogy válaszok helyett csak még égetőbb kérdések?

On The Spot: 9 hónap alatt a Föld körül - szeptember közepén indulunk a Dunán!" - olvasható a posztban.

Cseke Eszter és S. Takács András 2009 óta forgatja az On The Spot riportfilm sorozatait. Gázai riportfilmjükkel 2013-ban Arany Nimfa-díjat kaptak Monte-Carlóban. Szintén 2013-ban Kovácsi László-médiadíjban részesültek.

Az On the Spot 2014 márciusában Pulitzer-emlékdíjat kapott, az 50. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál televíziós versenyéről aranyéremmel tért haza, legjobb külföldi rövidfilmként pedig megnyerte az Amerikai Dokumentumfilm Fesztivált. Újságírók és dokumentumfilmesek közül csak ők ketten kerültek fel a legismertebb élő magyarok toplistájára, amelyet külföldi újságírók állítottak össze, és októberben a Forbes magazinban jelent meg.

2014 decemberében Prima Primissima-díjat nyertek a magyar sajtó kategóriában. A rangos elismerést először kapta meg tévéműsor, S. Takács András pedig a maga 26 évével a díj eddigi legfiatalabb kitüntetettje.

A sorozat próbaepizódját részben a hat évvel ezelőtt nekik ítélt Prima Junior-díjból kezdték el forgatni: ez tette lehetővé, hogy életükben először elutazhattak a Gázai-övezetbe.

Facebook/On The Spot

Ezt is szeretjük