Csapó Virág a valóságban egy tanyán él, a TV2 sorozatában egy kastély úrnője

Csapó Virágot a Barátok közt alapszereplőjeként ismerte meg az ország, most a TV2 Hazatalálsz című sorozatában látható.

csapo-virag-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Csapó Virágot ismét napi sorozatban láthatjuk viszont, a TV2 hétköznap esténként jelentkező, Hazatalálsz című sorozatában Editet, a gazdag özvegyasszonyt alakítja. 

A horvát Pure Love című széria magyar adaptációjának sajtóvetítésén interjúzott vele a Femina, a szerepéről és a magánéletbeli összefonódásokról kérdeztük. 

Csapó Virág és a Hazatalálsz

Csapó Virág 1993-ban szerződött a Csiky Gergely Színházhoz, a kaposvári teátrum társulatának tagja volt, amikor bekerült az 1998-ban elindult Barátok közt alapcsapatába. Öt éven át alakította Novák Éva fodrászt, de a későbbi években is visszatért pár rész erejéig. 

Novák Laci (Tihanyi-Tóth Csaba) és Novák Éva (Csapó Virág) a Barátok közt című sorozatban.
Novák Laci (Tihanyi-Tóth Csaba) és Novák Éva (Csapó Virág) a Barátok közt című sorozatban.
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

Párja, Kocsis Pál 1996-ban került a kaposvári színházba. Megismerkedésükkor mindketten mással voltak, aztán a színpadi szerelemből a való életben is szerelem lett, a színésznő kislánya is kezdettől fogva imádta a színészt. Kocsis Pál is szerepelt a Barátok köztben, állandó szereplőként 2008 és 2009 között játszotta Berényi Júlia volt férjét. A TV2 Hazatalálsz című sorozatában most mindketten szerepelnek, szerelmespárt alakítanak. 

- Az ön által alakított Editet gazdag özvegynek, bolond özvegynek nevezik a sorozatban. Az előbbi a kúriája alapján nem kérdéses, hogy igaz, az utóbbi viszont csak kisvárosi csúfolódásnak tűnik. Talán magának Editnek is kényelmesebb, ha szétszórt, nem ebben a világban élő nőnek nézik, miközben karakán nő ő, úgy helyre tudja tenni az embert, hogy a másik csak pislog.

- A sorozatból ki fog derülni, hogy sok tragédia és furcsaság történt az életében, és mivel a múltbeli történések nincsenek feloldva, szerintem visszamenekül a múltba. Azért gondolják bolondnak a fiatalok, például Raja (Jaskó Bálint - a szerk.), mert zongorázik, régi berendezések és dísztárgyak között él, a múltjával veszi körbe magát, ugyanis valamiért nem tudja azt elengedni. 

- Próbálkozik azért, az első részben világkörüli utazást tervez, és azt, hogy a villát mindenestül eladja, semmit nem visz magával. 

- Igen, de hamar kiderült, hogy amikor meglátja a hazatérő főszereplőt, Tamást (Hajmási Dávid) és a kislányát, úgy dönt, az utazásnak nem most jött el az ideje. 

csapo-virag-hazatalalsz
Fotó: TV2

- Mit talált a legizgalmasabbnak első olvasatra Edit szerepében, és mi az, amit a forgatás során bontott ki?

- Nem spoilerezhetem el, hogy miért, de van egy hatalmas titok Edit életében. Óriási teher, hogy tudja, közvetve miatta haltak meg mások, köztük egy férfi, akit szeretett, és aki nem a férje volt. Komoly színészi feladat volt számomra, az életben maradottakkal napi szinten jó kapcsolatot tartani, és közben leplezni az állandóan jelenlévő bűntudatot. Soha nem lehet elfelejteni, hogy valakik halálának akaratlanul ugyan, de részese voltál. Ezt a titkot bele kellett vinni a színészi játékba. 

A cikk az ajánló után folytatódik

- A szerepre való kiválasztás, illetve elfogadás során közrejátszott az is, hogy párjával, Kocsis Pállal együtt játszhattak?

- Az, hogy én alakítom Editet, előbb kiderült, akkor még nem volt kiválasztva a rendőrfőnök karaktere. Aztán végül a saját tehetsége jogán Palié lett a szerep. A casting során nem volt szempont, hogy mi az életben is egy pár vagyunk, de örültek a készítők, hogy a kamerák előtt is jól fogunk együttműködni, és mi is nagyon örültünk neki, hogy együtt játszhatunk. 

Keller Ernő rendőrfőnök (Kocsis Pál és a gazdag özvegy, Osvay Edit (Csapó Virág) a hazatalálsz című sorozatban.
Keller Ernő rendőrfőnök (Kocsis Pál és a gazdag özvegy, Osvay Edit (Csapó Virág) a hazatalálsz című sorozatban.
Fotó: TV2/Hazatalálsz

Kocsis Pál 2012-ben, Csapó Virág 2014-ben elszerződött Kaposvárról a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházba. Egy ideig Kecskeméten albérletben éltek, aztán gondoltak egy merészet, és a házak nézegetése után végül egy 21 hektáros tanya mellett döntöttek, ahol lovakat, rackajuhokat, tyúkokat, macskát és kutyát tartanak. 

- Az is részben magánéleti hasonlóság, hogy Edit egy birtokon él, és a családjával ön is évekkel ezelőtt egy tanyán lelt új otthonra. Változatlanul sokféle állatot tartanak?

- Igen, mondtam is, hogy akár nálunk is lehetett volna forgatni, bár nem ilyen szép a kertünk, mint a pusztazámori kastélyé, az egy gyönyörű helyszín. Mi azért más életet élünk otthon, rajtam többször van otthon gumicsizma, mint tűsarkú. 

- Így, hogy mindketten forgattak, ráadásul a legtöbbször nem napi nyolc órát, hanem többet, hogy sikerült megoldani, hogy a tanyán is minden a szokásos rend szerint működjön? 

- Amikor nem egyszerre forgatunk, felváltva visszük Palival, illetve három gyönyörű lányunk van, akik sokat segítenek, ilyenkor őket is be tudjuk osztani. A munka áll az első helyen, de az állatoknak sem mondhatom azt, hogy most nem kapnak enni, mert most forgatunk. 

Csapó Virág és Kocsis Pál a TV2 Hazatalálsz című sorozatának sajtóvetítésén.
Csapó Virág és Kocsis Pál a TV2 Hazatalálsz című sorozatának sajtóvetítésén.
Fotó: TV2

- Jelenleg mind a három lánya Magyarországon él?

- A legnagyobb júniusban fog Hollandiában diplomázni, de ő is többet tartózkodik itthon, mint külföldön. A Thália Színházban és több másik helyen dolgozik, továbbá ő a PR-osom, nagyon sokat segít nekem mindenfajta kommunikációban, mert ez ma már elengedhetetlen egy színésznek. A két kisebb pedig idén érettségizik. 

Deutsch Anita és Kinizsi Ottó lánya

Deutsch Anita és Kinizsi Ottó tavaly júniusban ünnepelték a 18. házassági évfordulójukat, január 20-án pedig azt, hogy idősebbik lányuk lett 18 éves. Az immár nagykorú Emmáról édesanyja egy friss anya-lánya felvételt posztolt.

Cover-fotó: TV2

Ezt is szeretjük