Egy menyasszonyról a bugyiját is ledumálta! Kovács András Péter elképesztő történetet mesélt
A humorista pályakezdő sztorija.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Sötét haj, elszánt tekintet és vad grimaszolás - az egy évtizeddel ezelőtti fotókon így nézett ki Kovács András Péter. A népszerű stand-upos 13 éve lépett először színpadra, és eleinte csak néhány fős közönség, többnyire ismerősök előtt ontotta a poénokat. Mára viszont nemcsak saját, de az egész emberiség Evolúcióját is kibeszéli, ami most pénteken, 21:00-kor látható a Comedy Centralon futó új műsorban, a Comedy Clubban.

Fotó: Nánási Pál

Tanárnak készült, de humorista lett belőle - Kovács András Péter, vagy ahogyan az ország ismeri, KAP első fellépésén nem igazán tolongtak az emberek, mégsem adta fel.

- A Komédium Színházban házi Kabaréműhelyt szerettek volna létrehozni. Három estet csináltunk, és már ott pedzegettem ezt a szőrös vagyok témát, néhány fő, többnyire ismerősök előtt. Miután a Kabaréműhely megszűnt, azok, akik átmentek a Godot Dumaszínházba, megadták a számomat Litkai Gergelynek, aki megkeresett. A többi azóta már történelem - emlékezett vissza KAP, aki nem gondolja, hogy zöldfülű stand-uposként bármivel is jobb lett volna azoknál, mint akik ma kezdik el a stand-upot.

- Szerencsére azok a fellépések már csak az emlékeinkben élnek, nincs róluk hozzáférhető hang- vagy képfelvétel. Persze voltak jól sikerült előadások is, például az első fél évben történt, hogy egy lánybúcsús társaság is volt a nézőtéren, és a végén a menyasszony nekem adta a bugyiját. Ugyan csak azt, amit a barátnőitől kapott ajándékba, de nekem akkor is olyan érzés volt, mint egy mini Kossuth-díj - mesélte nevetve.

András azt is elmesélte, hogy sokat változott a kezdeti szárnypróbálgatások óta.

- Régebben inkább hobbinak tekintettem a stand-upot, és minden kis fellépés egy külön ünnep volt. A fesztiválokat kifejezetten szerettem, mert előadás után ott lehetett maradni bulizni. Mára ez a része kicsit megkopott, hiszen család és három gyerek mellett kell megoldani, hogy az előadás profi legyen és a nézők ne csalódjanak - árulta el KAP, aki furcsán szemléli fiatalabb kollégái beszédtémáit.

- Mások a problémáik, mint az enyémek ma, például hogyan csajozzanak, vagy mi volt az első munkahelyükön, ráadásul a barátnőjüknek hívják azokat, akikkel élnek. Visszanézve a korábbi fellépéseimet, már az én számból is furcsán hangzanak ezek a sztorik - vallotta be a humorista, akinek Evolúció című önálló estje most pénteken látható a Comedy Central hetente jelentkező új műsorában, a Comedy Clubban.

KAP ennek kapcsán azt is elárulta, hogy az előadásához mi szolgáltatta az alapötletet.

- A produkcióm létrejötte a Fővárosi Állat- és Növénykerthez köthető, ugyanis 2009-ben, amikor megnyitott a Mérgesház, meghívtak beszédet mondani, és ezzel megszülettek az első építőkockái az estnek. Ott volt például életemben először kígyó a nyakamban, ami ugyan ostoba, de nagyon kellemes, meleg állat.

Archív fotók forrása: Dumaszínház

Ezt is szeretjük