Dombóvári István valóban járt volna a Paradicsomban? Erről az élményéről mesélt
Ismerd meg a humorista nem mindennapi élményét.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A stand-uposoknak folyamatos élményekre van szüksége, hogy a színpadon képesek legyenek megújulni. Dombóvári István, aki 120.021 gramm című előadásával pénteken 21:00-kor érkezik a Comedy Centralra, többek között azért is utazik el minden évben, hogy a pihenés mellett anyagot is gyűjtsön. A humorista nemrég tért haza Portugáliából, ahol Aranyosi Péterrel és Badár Sándorral három napot töltött, ennek kapcsán az Indonéziában tett tavalyi kiruccanását is felidézte.

A stand-up, ha jól csinálod, olyan, mint egy lemeztelenedés - vallja Dombóvári István, aki 120.021 gramm című önálló estjében a testsúlyát, illetve a lelkét egy időben teszi mérlegre a Comedy Club közönségének a szeme láttára. A humorista heti öt-hat önálló estje mellett a televízióban is rendszeresen szerepel, ezért nem sok ideje marad a lazításra.

Bár multitask embernek tartja magát, vagyis olyannak, aki egyszerre négy-öt dolgot is tud csinálni, néha neki is szüksége van a kikapcsolódásra. Ilyenkor általában külföldre utazik, és a pihenést természetesen anyaggyűjtéssel is összeköti.

Három humorista egy utazáson

- Aranyosi Péter kollégámmal évek óta utazunk együtt, ilyenkor a cél természetesen elsősorban a pihenés és az élményszerzés, de mindig történik velünk valamilyen említésre méltó sztori is. Ezeket egyébként a közös, Ketten az úton című utazós estünkön is felelevenítjük - kezdte a stand-upos, aki nemrég tért haza Portugáliából. - Egy éve Indonéziában voltunk, ami olyan messze van, hogy ha tovább mennénk, akkor már közelebb jönnénk, ezért idén egy közelebbi úti célt választottunk, és csak három napra mentünk. Viszont Badár Sanyival súlyosbítottuk a helyzetet, akiről tudni kell, hogy egy világfi, semmilyen nyelven nem beszél, de bármilyen nyelven tud segítséget kérni.

Dombi élete egyik legemlékezetesebb útjának tartja a tavalyit.

- Amikor az ember elutazik, valami olyasmit szeretne látni, ami itthon nincs. Indonézia pont ilyen hely. Egy több mint 18 ezer szigetből álló fura köztársaság az Egyenlítő közepén, ahol az emberek szinte már idegesítően vidámak, és a nap nem úgy süt, a víz pedig nem úgy folyik, mint ahogy megszoktuk. Plusz általában ahol az Egyenlítő áthalad, ott sivatagos a terület, de Indonézia ebben is eltér, mert ott hihetetlenül burjánzik minden az állandó 30 fokban - idézte fel a humorista, aki szerint ilyen lehet a Paradicsom.

- Az utak mentén roskadozó banánfák sorakoznak, amelyek senkihez és egyben mindenkihez tartoznak, csak odamész, és elveszel egy fürtöt, ha megkívánod. Bali pedig egy igazi gyöngyszem, amely szerencsére még nem a turisták birodalma, így valóban gondtalanul lehet pihenni, és gyönyörködni a tájban – mesélte Dombi, aki a következő úti célt még nem tűzte ki, de elképzelhetőnek tartja, hogy egy nap Hawaiira is ellátogat.

Ezt is szeretjük