Meglepő fordulat! Így reagált a csatorna Sebestyén Balázsék durva viccelődésére
Balázsék felháborítóan viselkedtek élő adásban.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hétfőn került a híradásokba, hogy a fonyódligeti gólyatáborban megerőszakoltak egy lányt, és a rendőrség nyomozást indított. Akkor még nem lehetett tudni semmi egyebet, sem a körülményekről, sem az esetleges gyanúsítottakról.

Sebestyén Balázs és Vadon Jani egy tavaszi Morning Show eseményen

Ám bármennyire is nem lehetett tudni, mi történt, az erőszak kellőképpen súlyos vád ahhoz, hogy bárki is elkomolytalankodja az ügyet. Sebestyén Balázs, Vadon Jani és Rákóczi Ferenc azonban cseppet sem érezte át a történtek súlyosságát, így a Morning Show adásában durva vicceskedésbe kezdtek a megerőszakolt lány kárára. Érzéketlen hozzáállásuk miatt természetesen minden, a témával foglalkozó cikknél elszabadultak az indulatok.

Még szeptember elsején ki is derült, ki volt az elkövető, a rendőrség letartóztatta a 38 éves férfit, aki fotósként volt jelen a gólyatáborban, és aki be is vallotta tettét.

Kampányt indítanak

A rádió viszont napokig nem reagált érdemben a botrányra, sőt, a Velvet beszámolója szerint minden olyan kommentet kitöröltek a Class FM Facebook-oldaláról, ami Balázsékat elmarasztalja - a témával itt foglalkozunk bővebben.

Végül több napos gondolkodás után ma adtak ki sajtóközleményt, melyet a saját weboldalukon, illetve a Facebook-oldalukon is megosztottak - egy furcsa fordulattal próbálnak előnyt kovácsolni az incidensből. Az sajnos nem derül ki, pontosan milyen lépéseket tettek meg "házon belül", hogy a jövőben hasonló eset ne történhessen.

"A nőkkel szembeni erőszak ellen tiltakozik a Class FM! Holnaptól nagyszabású kampány is indul, ami egy hónapon át tart majd. A Class FM és a Morning Show munkatársainak közreműködésével induló akció célja, hogy a minden józan európai és egyetemes alapértékkel összeegyeztethetetlen, nők elleni erőszakos esetek megelőzhetők legyenek."

Hibáztak, elnézést kérnek

"Az elmúlt napok médiatörténései között kiemelt figyelmet kapott az a megdöbbentő és mélységesen elítélendő eset, amely az ELTE gólyatáborában történt.

A témával a Class FM Morning Show című műsora is foglalkozott. Az ügyben számos sajtómegjelenés született. A Class FM az eset kapcsán levonta a megfelelő következtetéseket és házon belül megtette a szükséges lépéseket.

A rádió, a rádió vezetői, a műsor és személyesen Sebestyén Balázsék kérték a sértett Hölgy elnézését és bocsánatát. Tették ezt azért, mert sem a Class FM, sem a Morning Show, sem Sebestyén Balázs, sem Vadon János, sem Rákóczi Ferenc nem szándékozott gúnyolódni a történteken, sem a megmagyarázhatatlan és mélységesen elítélendő cselekedeten. Mindebben a ma elhangzottaknak megfelelően az ELTE rektorának a segítségét kérték. Az egyetem vezetőjének munkatársai megtették a megfelelő lépéseket, és az üzenetet kérésünknek megfelelően tolmácsolták [...]

A Class FM és a Morning Show valamennyi vezetője és dolgozója nevében szeretnénk megismételni: elítéljük az erőszakot, nem volt szándékunk a sajnálatos és megmagyarázhatatlan tetten gúnyolódni, s ha bármely mondatunk, szavunk, gesztusunk bántó, vagy sértő volt, akkor bocsánatot kérünk!" - áll egyebek közt a sajtóközleményben, melyet itt olvashatsz el teljes terjedelemben.

Fotó: classfm.hu

 

Ezt is szeretjük