Ritka fotó! Charlie elképesztően sármos szívtipró volt fiatalon
A rekedt hangú Charlie évtizedekkel ezelőtt igazán jóképű fickó volt, aki sokat változott azóta.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Charlie hazánk egyik legnépszerűbb énekese, aki az elmúlt évtizedek során bizony jócskán megváltozott. Ezen persze nincs mit csodálkozni, hiszen a zenészek élete sosem volt fenékig tejfel: éjszakázás, turnék, koncertek ezrei.

A 62 éves rock-blues előadóművész a fiatalkori fényképek tanúsága szerint igazi szívtipró volt a hetvenes-nyolcvanas években, akiért minden bizonnyal odavoltak a nők. Ő azonban korán megállapodott, 1978-ban vette feleségül szerelmét, és egy gyermekük született, Ákos.

Kiválóan trombitál is

Charlie eredetileg Horváth Károly néven látta meg a napvilágot, és sokan nem tudják róla, hogy az éneklés mellett kiválóan trombitál is. Fiatalkorában balett-táncosnak készült, ám egy betegség miatt nem folytathatta ez irányú tanulmányait.

Még székesfehérvári gimnazista korában alapította első együttesét, majd 1967-ben a Decca - későbbi nevén Olympia - tagja lett, amely 1970-ben belső feszültségek miatt oszlott fel.

Nemzetközi sikerek

Pályafutása a hetvenes években egyre feljebb ívelt. Az évtized elején Afrikában zenélt, majd hazatérése után kezdett együtt dolgozni öccsével, Horváth Csabával, illetve Tátrai Tiborral, akivel 1975-ben lépett be az akkoriban már felbomlófélben lévő Generálba.

Az elkövetkező évtizedek során meghódította külföldöt is, 1990-ben lett a Tátrai Band énekese, majd 1994-ben szólókarrierbe kezdett.

Munkássága elismeréseként számos díjjal jutalmazták, többek között az eMeRTon- és a Liszt-díjat, illetve az Artisjus Életmű Díjat vehette át.

Fotók: Europress, charliemusic.hu

Ezt is szeretjük