Buza Sándor a Danubius Rádió műsorvezetője volt - 61 évesen különös foglalkozása van
Buza Sándor még mindig rádiózik, de fő munkája már nem a műsorvezetés.
Buza Sándor hosszú ideig az ország egyik legismertebb rádiósa volt, a legtöbben talán a Danubius Rádió Capuccino című reggeli műsorából emlékezhetnek rá. A műsorvezetéssel teljesen ma sem hagyott fel, a Trend FM rádióban hétfőnként turizmussal és kulináris élvezetekkel foglalkozó műsora fut, ideje nagy részét azonban különös, új elfoglaltság köti le: kolbászt gyárt - árulta el a Best magazinnak.
Pályafutását 1986-ban a Magyar Rádió Könnyűzenei Szerkesztőségénél kezdte, mint zenei szerkesztő, a Kossuth és a Petőfi Rádió könnyűzenei műsorainak összeállítása volt a feladata. 1998-ban a Danubius Rádióban a Capuccino című reggeli műsor zenei szerkesztője és műsorvezetője lett, később Toronyiránt címmel önálló műsorral jelentkezett vasárnap esténként.
A ’90-es évektől a Magyar Televízióban a Vasárnapi Turmix és a Halló, vasárnap! című műsorokat is vezette. A műsorok megszűnése után a TV3 csatornához került, majd 1993-ban az első magyarországi zenei csatorna, a TOP TV zenei igazgatója lett. Két évvel később a Story TV-n a Forró témák című, naponta jelentkező talk show-t, később A szomszéd főztje című műsort is vezette. 2010-ben tulajdonosként és moderátorként elindította Magyarország első online főzőiskoláját (www.laptopkonyha.hu).
A kulináris élvezetekhez kötődik egy családi hagyomány folytatása is: a 61 éves Buza Sándor kolbászt gyárt. Az 1882-ben született nagyapja nagy parasztudvart vitt, épített egy mészárszéket és egy füstölőt is, hogy parasztkolbászt készítsen, sőt, még kocsmát is nyitott. Mivel a szülei reggel elmentek dolgozni, és csak este értek haza, Buza Sándor sok időt töltött a nagyszüleivel. Nemcsak nagyapjától tanult el sok mindent, hanem a nagyanyjától is, aki etette az állatokat, kacsát tömött, sütött-főzött - mesélte a hetilapnak.
- Nagyapám halála után jó sok évvel találtam rá egyszer otthon a szekrényfiókban a kolbászának titkos receptjére. Részben iránta érzett tiszteletből és szeretetből, másrészt kíváncsiságból négy évvel ezelőtt elkezdtem én is gyártani a kolbászokat. Jó minőségű hús és fűszerek kellenek hozzá, az igazi titok inkább a technológiában van. Majd' egy évig kísérleteztem, hogy olyan legyen, mint egykor a családunké.
A kolbászüzem termékei ma már a legjobb szállodákban és a delikátesz boltokban is kaphatóak, több szakmai elismerést is bezsebelt velük.
Kósa L. Adolf megmutatta gyönyörű családját - Az egykori műsorvezető boldog családapa
Nézegess képeket!
ElolvasomVásárolj Femina Klub bérletet!
Vásárolj bérletet, és vegyél részt a 2025-ös év különleges előadásain, ahol izgalmas témákról hallhatsz elismert szakértőktől és közéleti személyiségektől.
- Knapek Éva, aki a társfüggőségről és a mérgező kapcsolatokból való szabadulásról beszél. 2025.01.07.
- Kajdi Csaba, aki humorral és őszinteséggel osztja meg tapasztalatait nőkről és élettapasztalatairól "Anyámtól a modellekig" témában. 2025.02.19.
- Steigervald Krisztián, aki a generációk közötti kommunikáció kihívásait tárgyalja "Boomerek és Zoomerek" című előadásában. 2025.04.09.
További részletek: feminaklub.hu/
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!