Bródy János édesapja világhírű volt - A Harvard Egyetemre is meghívták
Bródy János apja 1997-ben Széchenyi-díjat is kapott.

brody-janos-2016-mti-mohai-balazs
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bródy János örökzöld dalait rengetegen ismerik hazánkban, ám azt már sokkal kevesebben tudják róla, hogy édesapja, Bródy András is egy kivételes tehetségű ember volt, akinek nevét a világ számos országában ismerik a mai napig.

Bródy András 1924-ben született Budapesten. 1948-ban iratkozott be a Közgazdaságtudományi Egyetemre, ahol négy évvel később szerezte meg diplomáját. 1956-ban lett az akkor megalakult Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézetének munkatársa, amit nyugdíjazásáig csak akkor hagyott el, amikor külföldi meghívásainak tett eleget. 

Bródy András, Széchenyi-díjas közgazdász.
Bródy András, Széchenyi-díjas közgazdász.
Fotó: brody-andras.hu

1960-ban szerezte meg egyetemi doktori fokozatát, és egy évvel később, 1961-ben kandidált. 1964-ben Ford-ösztöndíjjal meghívták a Harvard Egyetemre, ahol egy évet töltött el. Akadémiai doktori disszertációját 1969-ben védte meg. Ezt követően tanított többek között Zambiában, Indiában, Ausztráliában, Japánban és Franciaországban is.

Tudományos művei a hatvanas évek eleje óta jelentek meg. Bródy Andrást megkerülhetetlen munkássága elismeréseként 1997-ben jutalmazták Széchenyi-díjjal. Egészen a haláláig dolgozott: 2010. december 3-án hunyt el 86 éves korában.

Ezt is szeretjük