49 évesen is elbűvölő! Így néz ki most az egykori magyar gyerekszínész
Berkes Gabriellát gyerekszínészként ismerhettük meg, hamarosan pedig egy misztikus vámpír bőrébe bújik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Berkes Gabriella színész-énekesnő gyerekszínészként kezdte pályáját, majd a filmezéstől a színházig sodorta az élet, külföldön és hazánkban egyaránt a legsikeresebb musicalekben és operettekben játszhatott főszerepeket.

Igaz, idén ünnepelte 49. születésnapját, ám ez korántsem látszik meg rajta, szépségét még a harmincasok is megirigyelhetik. Kirobbanó formában van, energikusan vág bele az új feladatokba, a színpadon pedig vérbeli dívaként tündököl.

Berkes Gabriella és fia

Hároméves korától kezdve összesen 37 filmben szerepelt, 1975-ben pedig a legjobb gyerekszínésszé választották. Olyan nagysikerű filmekben láthattuk, mint például a Keménykalap és krumpliorr, az Utánam, srácok! vagy az Ötödik pecsét.

Külföldön álomszerepeit játszotta

Később belekóstolt a popzene világába, 1988-ban megnyerte a Csillag születik című tehetségkutató versenyt, majd 1991-ben Lulu művésznéven kiadott egy albumot, amely egy hónap alatt aranylemez lett.

A színpadon is bizonyított, először Kecskeméten játszhatta el a Csárdáskirálynő című operett címszerepét. A sikersorozat azonban külföldön folytatódott, mivel a színésznő úgy döntött, hogy férje kedvéért Németországba költözik. Tíz év után végül hazatért, és itthon folytatta karrierjét.

A sokoldalú színésznő életének újabb állomásához érkezett, ugyanis nemrégiben új albuma jelent meg Once Upon a Dream címmel, a lemezbemutató koncert december 10-én volt a Kiscelli Múzeumban. 

Legközelebb egy vámpír bőrébe bújik

A Vukán György zongoraművésszel közösen jegyzett album nem nevezhető szokványos musicalcédének, mivel a musical és a jazz összefonódása révén újfajta élményben részesülhetnek mindkét műfaj rajongói.

- Szeretem a jazzt, de nem vagyok jazzénekesnő. Musicalcédét szerettem volna, de nem hagyományosat, mivel ilyenből már rengeteg megjelent az elmúlt években. Ezért találtuk ki, hogy ötvözzük a két stílust, és végül megszületett a musical a jazz érintésével - nyilatkozta Berkes Gabriella a Feminának.

Jövőbeni terveiről annyit árult el, hogy tavasszal kezd el próbálni egy darabot a Győri Nemzeti Színházban, emellett pedig április elején a Magyarországon elsőként bemutatkozó Vamp című musicalben egy újabb arcát láthatják a rajongók. A zenés darabban ugyanis misztikus vámpírként csábítja el áldozatait.

- A darab gyönyörű zenei világával rögtön rabul ejtett. Amikor először hallottam, fel sem tudtam állni, szünet nélkül hallgattam végig a körülbelül kétórányi zenei anyagot - emlékezett vissza.

- Ez az énekileg nagyon nehéz szerep kihívás számomra, de éppen ezért rögtön nagyon megtetszett. Sokszínű hangkaraktert igényel, mivel egyszerre kell benne szinte operai magasságokat és prózai jellegű mély lágékat is énekelni. Emellett persze maga a karakter is nagyon izgalmas, mivel érdekes egy titokzatos vámpírhölgyet eljátszani, és színészileg, lelkileg felkészülni a szerepre - tette hozzá.

Magánéletéről annyit lehet tudni, hogy kétszer volt férjnél, és két gyermeke született, a 26 éves Fanni és a 19 éves Olivér, aki szintén tehetséges énekes. A nemrég megjelent albumon ő énekli az egyik bónuszdalt, ráadásul a koncerten édesanyjával együtt is színpadra lépett, és egy gyönyörű duettel lepték meg a közönséget.

Ezt is szeretjük