Súlyos beteg a Kossuth-díjas színésznő - Hónapokra lemondták Béres Ilona szereplését
Béres Ilona betegsége miatt nem szerepel a Magyar Színház a júniusi Pécsi Országos Színházi Találkozón.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Béres Ilona betegsége miatt nem tud fellépni a június 6. és 15. között 19. alkalommal megrendezendő Pécsi Országos Színházi Találkozón. A 76 éves, Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, Érdemes és Kiváló Művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja a Magyar Színház közleménye szerint elhúzódó betegsége miatt nem tud színpadon szerepelni, emiatt a teátrum POSZT-ra beválogatott kétszemélyes darabjával nem tudnak szerepelni a színházi találkozón. 

"Amennyire örültünk, és amilyen büszkék voltunk, amikor megtudtuk, hogy Ionesco: A székek színdarabja Szabó K. István rendezésében részt vehet a POSZT programjában, olyan szomorúan kell most tudomásul vennünk, hogy Béres Ilona elhúzódó betegsége nem teszi lehetővé, hogy kihasználjuk ezt az alkalmat és szakmai nézők előtt, színházi fesztiváli közegben mutathatnánk meg, hol tart most a Magyar Színház.

Mégis, mindennél fontosabb nekünk, hogy Béres Ilonának a legteljesebb gyógyulást kívánjuk, éppen a majdani előadások érdekében. Bízunk abban, hogy ez a kétszemélyes játék vele és Fodor Tamással sok örömet szerez majd a nézőknek, és további évadokban is büszkélkedhetünk még ezzel a számunkra is meghatározó előadással.

Ennek reményében kívánunk minden résztvevőnek sikeres POSZT-ot! 

Zalán János igazgató és a Magyar Színház társulata" - áll a Magyar Színház közleményében.

A POSZT versenyprogramjában az idei válogatók, Gulyás Gábor és Zalán Tibor döntése alapján a Pinceszínház indulhat A tribádok éjszakája című előadásával. 

Béres Ilona március 27-én egyébként Budapest díszpolgára lett, miután a Fővárosi Közgyűlés szerdán zárt ülésen döntött hét új budapesti díszpolgár személyéről.

Béres Ilona 2017. november 17-én Pro Urbe díjat vett át a főváros napja alkalmából tartott ünnepségen.
Béres Ilona 2017. november 17-én Pro Urbe díjat vett át a főváros napja alkalmából tartott ünnepségen.
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A képviselők a főváros díszpolgára címet adományozták Béres Ilona színművésznőnek, Csókay András idegsebésznek, Darnyi Tamás úszónak, Hargitay András úszónak, állatorvosnak, Kállai Kiss Ernő klarinétművésznek és Korda György énekesnek. Az elismerést posztumusz kapja Antall József, Magyarország első szabadon választott miniszterelnöke és Mindszenty József bíboros, hercegprímás, esztergomi érsek. Béres Ilonát 2017-ben már Pro Urbe Budapest díjjal is kitüntették. 

Ezt is szeretjük