Elhunyt a magyar tévés szakács - Nem épült fel a betegségből Benke Laci bácsi
Benke László mesterszakács 70 évesen hunyt el.

Benke László, többszörös világbajnok magyar mesterszakács és mestercukrász elhunyt 70 éves korában. Évek óta betegeskedett, utoljára áprilisban került kórházba.

A szomorú hírt az ATV közölte a honlapján. A tévécsatornánál már hosszú évek óta saját főzős műsora van.

Szép karriert futott be: a Szabadság Szállóban, a Tihanyi Motelben és a Gundel Étteremben is munkálkodott. 1971-ben megválasztották a Sylvanus Szálló konyhafőnökeként. Rá egy év múlva Párizsba sodorta az élet, így külföldön is szerzett némi tapasztalatot. 1974-től a Gundel Károly vendégipari iskolában oktatóként dolgozott 18 éven keresztül. Jó tanár volt, még a "Kiváló pedagógus" kormánykitüntetéssel is elismerték a munkáját.

1988-ban a szakácsolimpián megnyerte a nemzetek nagydíját Frankfurtban. A '90-es évek sem maradt el sikerek nélkül, a Mátyás Király Éttermet, amit üzemeltetett, 1992-ben a legjobb étterem címével tüntették ki. 1996-ban megkapta a Magyar Gasztronómiai Szövetség életműdíját. 1998-ban a "Chaîne des Rôtisseurs" lovagja lett. Szakácskönyvét 2000-ben adta ki, ami nagy sikernek örvendett, utána több másik könyvét is kiadták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük