Bay Évát így törte össze fiatalon hírhedt tanára - Rengeteg sírt miatta
Bay Éva tanára, Fischer Sándor nem bánt kesztyűs kézzel tanítványaival.

bay-eva-cover-2
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bay Éva 1972-ben érettségizett, hat évvel később pedig előadóművészi képesítést szerzett. A tanulást azonban még ezek után sem hagyta abba, hiszen elvégezte az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának esztétika szakát, emellett pedig nyert szavalóversenyt, illetve rendezett színdarabot is.

A hetvenes években a Technoimpex Külkereskedelmi Vállalatnál dolgozott, mint bonyolító, karrierjében pedig az jelentette a fordulópontot, amikor szülei és barátai unszolására beadta jelentkezését a Magyar Televízióhoz, amelynek 1976-ban lett a munkatársa.

bay-eva-rtl-klub
Fotó: RTL Klub / Sajtóklub

Mielőtt azonban bemondónőként megismerte az egész ország, három hónapig Fischer Sándor stúdiójában sajátította el a szakma alapjait, ahol társaival együtt neki sem volt könnyű dolga. A Család-barát című műsor vendégeként idézte fel pályafutása korai szakaszának megpróbáltatásait, amelyet a neves nyelvész, beszéd-, ének - és retorikatanárnak köszönhetett.

- Sok munkával járt elsajátítani ezt a szakmát, arról nem is beszélve, hogy sehol nem nagyon lehetett ezt tanulni. Ott volt Fischer tanár úr, aki úgy döntött, hogy felvesz a stúdiójába. Ott minden hétfőn volt óra,

zokogva-sírva jöttünk ki,

mert összetört bennünket. Egészen más embert akart belőlünk faragni, aztán csak kialakultunk - mesélte Bay Éva, aki végül 1999-ig volt a Magyar Televízió munkatársa.

Ezt is szeretjük