A magyar színésznő visszatér a sorozatba! Pedig meghalt az előző évadban
Básti Juli is szerepel a Társas játék második évadában.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Básti Juli is szerepel a Társas játék második évadában, pedig az első évad utolsó részében meghalt.

Básti Juli
Simon Kornél és Martinovics Dorina
Balsai Mónika
Martinovics Dorina

A magyar HBO első saját gyártású sorozatának augusztus elején fejezték be a forgatását.

Magyar forgatókönyv

Hatalmas sikert aratott a magyar HBO saját gyártású sorozatának, a Társas játéknak az első évada, amelyet 2011-ben kezdtek el vetíteni. A nézők már az utolsó epizód leadása után abban reménykedtek, hogy az izraeli adaptációként képernyőre került széria hazánkban folytatódik majd egy újabb évaddal.

Másfél éves alkotómunka előzte meg az első, májusi forgatási napot, a nézők azonban ez idő alatt sem maradtak magyar sorozat nélkül a filmcsatornán: 2012-ben kezdték el vetíteni a Terápiát, amely a szakma tetszését is elnyerte, februárban az alkotók átvehették érte a legjobb televíziós rendezés díját.

A Társas játék második évada már teljes mértékben magyar forgatókönyv alapján született, a sorozatot ugyanis eredetileg egy évadra tervezték. A 80 fős stáb, a 16 főbb szereplő és a statiszták 64 napnyi forgatás után készültek el vele. A vezető rendező ezúttal is Herendi Gábor volt, aki Fazekas Péterrel együtt igazgatta a HBO sorozatának felvételeit.

Básti Juli visszatér

- Az egyik szemem sír, a másik nevet, hogy véget ért a Társas játék második évadának forgatása. Egyrészt jó érzés, ahogy a filmesek mondják, hogy az anyag dobozban van, vagyis mindent leforgattunk, már csak az utómunka van hátra. Másrészt kicsit szomorú is vagyok, hogy vége. Nagyon jó volt csinálni, a csapat fantasztikus volt, egy nagyon jó hangulatú munkán vagyunk túl - árulta el Herendi Gábor.

- Ilyenkor nagyon hiányzik mindenki, hiszen a napi 12-14 óra együttlét igencsak összekovácsolja a társaságot. A forgatás végével a rendező már szokta érezni, hogy milyen az anyag minősége. Nagyon jók az érzéseim. Szerintem felülmúltuk az első évadot, izgalmasabb, pörgősebb anyag született, de majd a nézők döntsék el, igazam van-e - tette hozzá a rendező.Az első évad végén mindenki megtalálta boldogságot: Léna és Dávid, Gabi és Antal is egymásra talált, Ivánt elhagyva pedig Judit is új életet kezdett. Októberben kiderül, hogyan folytatódik tovább az életük. A legnagyobb rejtély mégis az, miként tér vissza az első évadban elhunyt Léna édesanyja, akit Básti Juli alakít.

Persze a Társas játék második évadában új szereplők is tesznek róla, hogy a történet fordulatokban gazdag maradjon: Martinovics Dorina, Simon Kornél, Pokorny Lia, Gazsó György, Balsai Móni és Thuróczy Szabolcs mellett Udvaros Dorottya, Parti Nóra, Fekete Ernő és Szabó Kimmel Tamás is látható lesz a Társas játék második évadában.

Fotó: HBO/Vermes Kata

Ezt is szeretjük