Nem veti meg a jó pálinkát az egykori magyar híradós
Gondoltad volna?
Bárdos András baráti társaságban szívesen pálinkázik a Balatonnál.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bárdos András a Balatont ősszel szereti a legjobban, amikor kedvelt városa, Siófok meghitt, turistamentes nyugalomba burkolózik.

Van, hogy a családjával látogat ide, máskor könyvet ír, vagy éppen apósával egy jó kupica pálinka mellett beszélget a magyar tenger partján.

A Balatonnál ír

Bárdos András, a TV2 Tények című műsorának egykori híradósa úgy véli, az őszi Balaton kiválóan alkalmas a gondolatok tisztázásra, szellemi termékek létrehozására.

- Feleségem, Kriszta (Máté Kriszta - a szerk.) Siófokon született, a gyermekkorát is itt töltötte, a déli part legkedveltebb városában, ezért sokat járunk ide az év minden szakában, bár bevallom, én szezon után élvezem a legjobban - árulta el.

A nyári szezonban nyaralók ezrei lepik el Siófokot, ősszel viszont a város lecsendesedik, a turistákat természetkedvelők váltják fel, a tó vize égszínkékből fémesbe fordul, a falevelek egyre színesebbek.

Ez a környezet inspirálóan hat a művészekre is: nem egy festményhez, vershez, novellához kapott itt ihletet alkotója.

A 48 éves újságíró szakember is örömmel menekül az Aranypartra a főváros zajától. Legutóbb akkor tette ezt, amikor új, Kern Andrásról szóló könyvének utolsó simításait végezte.

Pálinkás filozofálás

- A karácsonyi könyves dömpingre készülve ilyenkor a szokásosnál is többet olvasok és írok, és a Balatonnál megvan az ehhez szükséges csend és nyugalom. Ha pedig befagy a tó, a gyerekek korcsolyázni indulnak, és akkor jön el az ideje, hogy apósommal vagy a barátaimmal egy finom pálinka társaságában elmerülhessünk az élet nagy kérdéseiben - mesélte.

Rá egyébként nem jellemző a megállapítás, miszerint egy férfi egyszerre csak egy dologra tud figyelni: minden különösebb megterhelés nélkül képes egy időben olvasni, meccset nézni és a gyerekekkel játszani.

Bárdos Andrást legutóbb az Álmai nyaralójának közössége látta vendégül a Balaton partján, akik a nagy társadalmon belül egy kis társadalmat hoztak létre, hogy a tó két oldalról körbevett földnyelvén, stresszmentes, idilli környezetben tölthessék szabadidejüket.

Fotó: Red Lemon

Ezt is szeretjük