20 év után távozik a Barátok közttől - Ezért búcsúzik a sorozat egyik alapembere
Radnai György húsz év után búcsúzik az RTL Klub sorozatától.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Húsz év után távozik Radnai György, a Barátok közt egyik alapembere - adta hírül a SorozatWiki.hu. A sorozat kezdete, 1998 óta line producerként felelt a sorozat pénzügyeiért és a gyártásért, Kalamár Tamás távozása után pedig ügyvezető producere lett, illetve három éve a sorozatot gyártó UFA Magyarország ügyvezető igazgatójaként is tevékenykedik. A cég az RTL Magyarország legnagyobb beszállítója, az elmúlt években a Barátok közt mellett ők gyártották az X-Faktor, a Hagyjál főzni! és az Anikó Show című produkciókat is.

Az online oldal információi szerint június végén Radnai György mindkét pozíciójából távozik, elméletileg azért, mert az elmúlt években megromlott a viszonya az RTL Magyarország vezetésével - sokszor kritizálták a Barátok közttel kapcsolatban is, így őt okolták a nézettségcsökkenésért -, Radnai György ugyanakkor magánéleti okokra hivatkozott, amikor távozása okáról kérdezték. 

"Büszke vagyok, hogy részt vehettem Magyarország legsikeresebb napi drámai sorozatának megalkotásában, mely 1998 óta jelen van az ország tévénézőinek mindennapjaiban. Húsz évig az élvonalban lenni, folyamatosan megújulni nem kis feladat, ezért hálával tartozom a kollégáimnak a töretlen lelkesedésért, amivel már két évtizede a munkájukat végzik. Engem a feladataim most a családom mellé szólítanak, második, választott családomat, a Barátok köztöt viszont gondos, értő kezekbe adom, sok sikert kívánva neki a következő húsz évre" - nyilatkozta Radnai, aki tanácsadóként továbbra is a cégnél marad. 

baratok-kozt-haz-fb

"Radnai György távozását sajnáljuk, de teljes mértékben megértjük. Köszönjük neki ezt a páratlanul eredményes húsz évet, hogy csapatával együtt úttörőként megteremtették Magyarország legsikeresebb sorozatát. Nagyon örülünk, hogy továbbra is tagja marad az UFA-családnak, és folytathatjuk a gyümölcsöző, bizalomra épülő munkakapcsolatunkat. Hisszük, hogy a Barátok közt még hosszú időn át fix program marad a magyar televíziónézők számára, a továbbiakban Herczeg András közreműködésével" - reagált Markus Brunnemann, az UFA Magyarország ügyvezető igazgatója.

Mi történt a Barátok közt alapcsapatának fiatal szereplőivel? 

A Barátok közt alapcsapatának fiatal szereplői közül ma már egyiküket sem látjuk a sorozatban. Közülük néhányan hátat fordítottak a rivaldafénynek, míg mások a mai napig a show-bizniszben tevékenykednek. Kíváncsi vagy, hogy néznek ki, és mit csinálnak?

Ezt is szeretjük