Tüzes, déli hangulat novemberben is az őszi Budapest szívében
November 12-én az év utolsó Balkan Partyja az ELLÁTÓházban, a Dob utcában. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Igazán tartalmas évet tudhat maga mögött a Balkan Partyk közönsége. A szezonnyitó Plavi Orkestar erős kezdésnek bizonyult, hiszen a volt Jugoszlávia egyik legmeghatározóbb zenekaraként igazán kellemes pillanatokat idézett. Az áprilisi, majd a júniusi bulik után végül szeptemberben újra egy exjugoszláv legendával találkozhatott a közönség, amikor szeptemberben a belgrádi Bajaga i Instruktori koncertezett az A38 Hajón.

November 12-én, idén utoljára lesz lehetőségünk arra, hogy szippantsunk egyet a balkáni életérzésből, miközben népszerű slágerekre tombolhatunk, vagy éppen megpihenhetünk egy tradicionális sis ćevap mellett.

Egy ilyen évet méltón kell lezárni, felhőtlen vidámságban, ezért visszatérünk november 12-én az ELLÁTÓházba - 1074 Budapest, Dob utca 19. -, ahol újra megérezhettük a Balkan Partyk kezdeti hőskorszakának házibuli-hangulatát, nem hiába volt múltkor az asztalokon is táncolás. Most még pluszban a szabadtéri terasz egy része is fedett lett, ahol sis ćevapok sülnek majd nagy örömünkre.

Még mielőtt táncolni kezdenél

Mielőtt a táncparkettre hajtana bennünket a vérünk, egy letűnt kort és családot idézünk meg, Szilágyi Mária szerzővel beszélget Blaskó Márta, A zsombolyai uradalom - A Csekonicsok bánáti nagybirtoka című magyar, szerb és német nyelven megjelentetett könyvéről. Az egyik legnagyobb uradalom a Bánságban a Csekonics család zsombolyai uradalma volt, amely korszerű gazdálkodásával példaként szolgált még Nyugat-Európa országai számára is.

A több mint 140 év alatt, amíg ezen területen uralkodott és tevékenykedett, a család jelentős épületállományt hozott létre. Míg a Csekonics család a XIX. század folyamán oly jelentős szerepet töltött be a monarchia, Torontál vármegye és elsősorban a zsombolyai uradalom életében, addig a XX. század első felében teljesen félre lett állítva, és többé semmilyen hatalommal sem rendelkezett valamikori virágzó birtokán. A Csekonics családról és régi nagyságáról ma igen kevesen tudnak, még az uradalom területén lévő településeken sem igen ismerik jelentőségüket, csak legendák keringenek róluk.

Tánc nélkül nincs déli mulatság

Ezért a könyvbemutató után DJ Macsity csap a lemezek közé - ismét irány az asztal teteje. Táncolunk kifulladásig, pihenés a teraszon pljeskavica, ćevap és sis ćevap szívderítő környezetében, amit a Balkan Grillnek köszönhetünk.
A belépőjegy ára 1000 forint, kapunyitás 20 óra 30 perckor.
 

Ezt is szeretjük