Az Ablak című műsorban szerette meg az ország! Így néz ki a ma 96 éves Bálint gazda
Ma ünnepli születésnapját Bálint György kertészmérnök.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma ünnepli 96. születésnapját az ország Bálint gazdája, Bálint György, akit a TV2 Mokka című műsorában fel is köszöntöttek. 

96 éves lett Bálint gazda
A Mokkában csokitortával köszöntötték fel

Gyuri bácsi ma is aktív, a naponta több poszttal is frissülő Facebook-oldalának jelenleg 317 ezer követője van.

96 éves lett Bálint gazda

Bálint György szerencsének érzi magát, hogy az agrárszakma minden formáját kipróbálhatta. 1919. július 28-án egy jómódú földbirtokos fiaként jött a világra, ötévesen kapott egy pónifogatot, azzal furikázhatott a faluban.

1941-ben szerzett kertészmérnöki oklevelet a budapesti Magyar Királyi Kertészeti Akadémián. Nyolc évvel később mezőgazdasági mérnökként diplomázott a Magyar Agrártudományi Egyetemen

Az ország akkor ismerte és szerette meg, amikor 1981-ben a Magyar Televízió Ablak című műsorának állandó munkatársa lett: kertészeti és növénytermesztési tanácsokat adott kezdőknek és haladóknak egyaránt.

- 35 évig volt a televíziózás az életemnek vagy a tevékenységemnek a középpontjában. Kezdetben csak alkalmilag, aztán volt egy hosszú időszak, 22-23 év az Ablak keretében, amikor tényleg ez volt a legfontosabb elfoglaltságom - mesélte a Mokka mai adásában.

1985-ben a Magyar Televízó Ablak című műsorában

Bálint gazda ma már többszörös dédnagyapa, fia és unokája is a Kertészeti Egyetemen diplomázott. Saját honlapja és Facebook-oldala is van - utóbbi naponta többször frissül.

- Addig érdemes élni, amíg az ember valamit alkotni tud. Ez nagyon egyszerű és nagyon bonyolult dolog is lehet, egy kerítés megépítése vagy egy könyv megírása is, a kettőt nem lehet egymással összehasonlítani, de alapjában és lényegében a dolog ugyanaz. Az alkotás öröme mindenkié - mondta a kertészmérnök.

Bálint György alkotási kedve 96 évesen sem csökkent, a műsorban elárulta, hogy nemrég került a nyomdába a 33. könyve. 

"Ezen a képen 35 éve ünnepeltem kollégáimmal, barátaimmal a 60. születésnapomat és egyben nyugdíjba vonulásomat. Szerencsésnek tartom magam, hogy azóta is ilyen kedves, baráti emberek vesznek körül, mint Ti/Önök, akik olvassátok ezeket a sorokat. Köszönöm a jókívánságokat és szokásomhoz híven mindenkinek örömteli kertészkedést kívánok!" - viszonozta a sok-sok köszöntést Bálint gazda a közösségi oldalán.

Fotó: TV2/Mokka, Fortepan, Facebook/Bálint gazda honlapja

Faceboook-kép: MTVA

Ezt is szeretjük