Botrány lett belőle! A magyar színész kollégája feleségét szerette el
A részletek
Balázsovits Lajos a Ridikül című műsorban mesélte el az esetet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Botrány volt abból, amikor Balázsovits Lajos kollégája és egyben főnöke feleségét szerette el, mesélte a színész az M1 Ridikül című műsorában.

A hölgy Almási Éva színésznő volt, akit később feleségül is vett, sőt, 47 éve élnek egymással boldog házasságban. Lányuk, Balázsovits Edit követte őket a színészi pályán.

Botrány kerekedett belőle

- Egy színdarabban találkoztunk a Madách Kamarában: Éva főszerepet játszott, én pedig egy kicsit, egy apródot, görögös szoknyában. Egy előadás után közöltem vele, hogy beleszerettem - mesélte a 66 éves színművész.

A nála öt évvel idősebb, ünnepelt színésznő akkor még férjnél volt, ezért miután Balázsovits érzelmei viszonzásra találtak, botrány kerekedett az esetből. Almási Éva akkori férje ugyanis nem volt más, mint Vámos László rendező, a teátrum akkori főrendezője, tehát Balázsovits kollégája és egyben főnöke is.

- Tudott a szakma a szerelmünkről, botrány is lett belőle. Többen mondták, hogy bátor lépés volt. Annyi minden veszélyeztette az én karrieremet, az normális, hogy az ember veszélyezteti egy szerelemért, nem? - válaszolta Jakupcsek Gabriellának arra a kérdésre, nem félt-e, hogy a botrány miatt nem kap majd szerepeket.

Fontos a bizalom

Balázsovits Lajos szerint a tartós házasság egyik fontos alappillére, hogy a kapcsolat a bizalomra épül, de attól, hogy valakivel együtt élünk, a másiknak még lehet, sőt, kell, hogy legyen egy külön élete.

- Ha, mondjuk, én most hazamegyek, és Évának bejelentem, hogy azonnal beülök az autóba, és elmegyek egy hétre, egy szót nem szól. De ez mindig így volt nálunk. Biztos nagyon rossz lett volna, ha tiltótáblák vannak, így viszont, ha egy hétre akartam elmenni, a menjél nyugodtan mondatra én már három nap után megjöttem - mondta példaként.

Az sem okozott törést kapcsolatukban, ha egyikük éppen sikeresebb volt a másiknál.

- Vannak íratlan szabályok. Ha ezeket az elejétől fogva betartjuk, akkor tudomásul vesszük, hogy mindkettőnk pályája egy hullámvasút. Ha csak azt szeretik bennem, amikor sikeres vagyok, akkor nem jó a kapcsolat - vélte.

Fotó: MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük