Ő Balázs Péter életének nagy szerelme - Csillával 50 éve bolondulnak egymásért - Fotó
Balázs Péter és Botár Csilla ma is ugyanúgy szeretik egymást, mint megismerkedésük idején.

balazs-peter-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Balázs Péter nem túl gyakran mesél magánéletéről, de alkalomadtán, néha azért kivételt tesz, és ilyenkor megoszt a közvéleménnyel néhány szívhez szóló részletet immáron több mint fél évszázada tartó boldog házasságáról.

Hazánk népszerű színművészének karrierje a hatvanas évek közepén indult, miután 1965-ben megszerezte diplomáját a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Elsőként a veszprémi Petőfi Színház szerződtette, majd onnan került 1970-ben a Vígszínházhoz - ekkoriban pedig már az életre szóló szerelem is beköszöntött az életébe.

Két közös gyermekük született

Balázs Péter ugyanis a hatvanas évek második felében ismerkedett meg Botár Csillával, akit nem sokkal később, 1967-ben oltár elé is vezetett. A Kossuth-díjas színész azóta, vagyis kereken ötven éve hűséges és szerető férje imádott feleségének, aki két gyermeknek adott életet: Bencének és Biankának.

Balázs Péter és felesége, Botár Csilla.
Balázs Péter és felesége, Botár Csilla.
Fotó: MTVA, Mészáros János/MTI

Mivel a színészet egész embert kíván, lányuk és fiuk nevelésének oroszlánrészét Balázs Péter a feleségére bízta, aki később azt nyilatkozta erről, hogy habár férjét valóban gyakran lekötötte a hivatása, családjuk és házasságuk ennek ellenére kezdettől fogva nagyon jól működött. 

- Mindig az asszony vitte a prímet ebben a családi zenekarban, én pedig csak brácsán kísértem őket, néha bizony le-lemaradozva mögöttük. A színészet sajnos önző foglalkozás, és ezt az önzést a legtöbb család sajnos könnyen megsínyli.

Nekem nagy szerencsém volt, hogy a feleségem átvállalta a terhek túlnyomó részét

- fejezte ki felesége iránt érzett mérhetetlen háláját Balázs Péter.

Ezt is szeretjük