Kasszás Erzsi alaposan helybenhagyta Árpa Attilát - Stephen King is büszke lenne rá
Balázs Andrea nagyot alakít a Tortúra című előadásban, mely Stephen King regénye alapján készült.

tortura-cover-1
beauty and style
Top olvasott cikkek

1987-ben jelent meg a tengerentúlon Stephen King ma már klasszikusként számon tartott Tortúra című regénye, mely egy sikeres íróról, Paul Sheldonról szól, aki egy téli napon balesetet szenved a kocsijával.

A hóban Annie Wilkes talál rá, és menti meg az életét, aki nemcsak képzett ápolónő, de az író első számú rajongójának is mondja magát - ám hamarosan kiderül róla, hogy valójában elmebeteg, aki semmilyen eszköztől nem riad vissza, hogy egy új regényt csikarjon ki belőle.

balazs-andrea-tortura-2
Fotó: karinthyszinhaz.hu

A hátborzongató és pattanásig feszült regényből 1990-ben Rob Reiner készített remek filmadaptációt, melynek férfi főszereplőjét James Caan alakította, Annie Wilkes bőrébe pedig a nagyszerű Kathy Bates bújt, aki Oscar-díjat kapott alakításáért.

A budapesti Karinthy Színházban az érdeklődők mintegy harminc évvel a film bemutatója után most újraélhetik a Tortúrát, melyet Iványi Árpád rendezésében állítottak színpadra.

balazs-andrea-tortura-3
Fotó: karinthyszinhaz.hu

Remek a darab szereposztása, hiszen az őrült ápolónőt a Kasszás Erzsiként elhíresült Balázs Andrea alakítja, a gyanútlan írót pedig Árpa Attila kelti életre, akit a kétórás színpadi pszichothrillerben olyannyira helyben hagy a színésznő, hogy a színház honlapján külön felhívták a nézők a figyelmét arra, hogy a darab 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

Ezt is szeretjük