Nem csak a briteket hódítottuk meg! A magyar csapatra milliárdos szerződés vár
A magyar Attraction megnyerte a brit tehetségkutató versenyt.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár volt olyan tini rajongó, aki azt se tudta, Magyarország Európában van-e, tegnap este egy magyar csapat bizony rikító színnel rajzolta fel hazánkat a világ térképére.

Attraction táncosai elérték azt, amit eddig egyetlen külföldi csapatnak sem sikerült: megnyerték a világ legismertebb tehetségkutatóját, a Britain’s Got Talentet.

Könnyekig meghatottak mindenkit

Az árnyszínház tagjai adásról adásra emelték a tétet, még a szőrösszívű Simon Cowell is elragadtatással nyilatkozott róluk, szem pedig sem a stúdióban, sem a képernyők előtt nem maradt szárazon érzelmes előadásaikat látva.

A Hip Hop Boyzból ismet Szűcs Zoltán és csapata persze semmit sem bízott a véletlenre, a döntőben brit történelmi pillanatokat elevenítettek fel: megjelenítették Churchillt, II. Erzsébet koronázását és a londoni olimpiát is. A csapat vezetője a döntőben azt mondta, ez az utolsó nagy esélyük. Éltek is vele, hiszen a brit nép előtt tisztelgő előadásukkal ismét levették a lábukról a közönséget és a zsűrit is.

- Nem is tudtátok volna szebben befejezni ezt a versenyt. Ti tényleg tudjátok, hogyan nyerjétek meg a szívünket - kommentálta produkciójukat Simon Cowell.

A tehetségkutatók atyja egyébként még a műsor alatt egy bennfentesnek azt mondta, mindenképpen el akarja indítani a magyar csapat karrierjét, ő nem kisebb, mint egy Las Vegas-i szerződésre számít, ugyanis a magyarok szerinte az egyik legnagyobb megashow, a Cirque du Soleil méltó riválisaként szerepelhetnének.

19 millió néző csak a videomegosztón

Cowell tőle szokatlan módon lelkesedett a csapatért, és bár kevesen tudják, ő védte meg a magyarokat, ugyanis többen támadni kezdték őket, hogy nem britként nincs keresnivalójuk a versenyben és a győzelmüket egyesek egyenesen felségárulásnak nyilvánították. Cowell az egész vitát könnyedén lezárta azzal, hogy teljesen mindegy, ki milyen nemzetiségű, a tehetség akárhogy is szóljon, tehetség és ő rettentően örülne, ha legalább egy brit is megközelítette volna a magyarokat.

A döntőig csak a YouTube-on több mint 19 millió néző töltötte le az előadásaikat, ez a szám pedig rohamosan nő a győzelem óta.

Ahogy az egyik kommentelő megjegyzi, ezen a hétvégén igazán jó magyarnak lenni, mert bár itthon küzdünk az árral, mégis hatalmas összefogásról tettünk tanúbizonyságot, a gátakon nem számít, ki melyik politikai oldalhoz is tartozik. És hogy stílszerűek legyünk, ezt méltó módon koronázta meg a magyar látványszínház.

Többen persze azért puffogtak, sőt, a külföldi lapok is arról cikkeztek, milyen ítészek lehetnek itthon, akik elküldték ezeket a tehetségeket, mondván, nem elég jók, de valószínűleg ezt most az Attraction egyáltalán nem bánja, sőt.

A magyar csapat felkerült a legjobbak közé, most még „csak” 250 ezer fontot, azaz 87 millió forintot nyertek és több millió ember szeretetét és megbecsülését. Simon Cowellel a hátuk mögött pedig határ a csillagos ég, a médiamogul legutóbbi kedvencét, Terry Fatort például most szerződtették Las Vegasban 100 millió dolláros fizetéssel.

ByeAlex után egy újabb magyar siker, és most már lassan, de biztosan beleégünk a világ köztudatába.

Ezt is szeretjük