Kiderült, kicsoda Aradszky László slágerében a titokzatos "édes Piroskám"
Aradszky László halála után egy nagy rejtélyre derült fény.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Aradszky László 2017. október 8-án bekövetkezett halála mindenkit meglepett és megrázott, hisz tele volt energiával, jókedvvel, lendülettel, naptára egészen 2019-ig tele volt felkérésekkel. Szenes Andreával már a következő évi Szenes Iván-emlékkoncertet tervezték.

- Laci rengetegszer megfordult a Rezső téren, nemcsak akkor, amikor édesapámmal dolgoztak. Folyton járta az országot, de hazafelé tartva mindig beköszönt hozzánk, mi pedig nagy szeretettel fogadtuk. Végigkísérte az egész Szenes család életét: édesapám dalait énekelte, vendég volt a talk show-mban, részt vett a Szenes-turnékon, és egy emlékkoncertet sem hagyott ki. Együtt ünnepelt velünk a családi eseményeken is, a születésnapokon, olyan volt, mint egy családtag - mesélte Szenes Andrea.

Szenes Andrea és Aradszky László a 2017. szeptember 10-i Szenes Iván-emlékkoncerten.
Szenes Andrea és Aradszky László a 2017. szeptember 10-i Szenes Iván-emlékkoncerten.
Fotó: Facebook/Szenes Andrea és IVÁN hivatalos oldala

Szenes Iván lánya kiskora óta ismerte a legendás táncdalénekest, számára Aradszky László halála olyan, mintha egy családtagját veszítette volna el. 

- Születésem óta ismertem Lacit. Én ugyan nem emlékszem rá, de ő elmesélte nekem, hogy pólyásként tartott a karjában. Neki engedték meg először a szüleim, hogy kivegyen a rácsos ágyból.

Aradszky László a Szenes család minden tagjával szoros és jó kapcsolatot ápolt, Szenes Iván édesanyja különösen szerette az énekest. 

- Édesapám egyszer nagyon összeveszett Pirkó mamával, aki velünk lakott. A veszekedés után a mama úgy megsértődött, hogy el akart költözni. Édesapám éppen a békítő dal szövegét írta, amikor Laci megérkezett, így lett végül az Isten véled, édes Piroskám az ő száma.

- Édesapám sokszor viccelődött azzal, hogy Aradszky László az első magyar szabad választások győztese volt, ugyanis az első Táncdalfesztiválon az Annál az első ügyetlen csóknál című dallal megnyerte a közönségdíjat, ami sok százezer szavazatot jelentett. Majd az Isten véled, édes Piroskám lett az első magyar aranylemez, a Nemcsak a húszéveseké a világ pedig sok-sok évtizeden keresztül Magyarország legtöbbet játszott slágere volt. 

Aradszky László évtizedeken keresztül népszerű tudott maradni. Slágereit máig kívülről fújja minden generáció. Szenes Andrea szerint a sikerének egyszerű, de nehezen megvalósítható titka van. 

- Lacinak különleges képessége volt arra, hogy dalokat slágerré tegyen, úgy tudott előadni, ahogy más nem. Azt is hozzá kell tenni, hogy Laci mindig vidám dalokat énekelt, és a vidámságra, a humorra nagyon vágyott a közönség. Azokat a gondolatokat, amik a Szenes-dalokban vannak, nagyon jól tudta közvetíteni az emberek felé. Mikor értesültem a Laci haláláról, eszembe jutott, amit édesapám sokszor emlegetett. Ő egy pillanat alatt szeretett volna meghalni, hosszan tartó betegeskedés nélkül. Ez végül édesapámnak nem sikerült, de Lacinak - aki a Szenes-gondolatok megvalósítója - igen.

Ezt is szeretjük