Imádott édesanyja mellé temették a magyar műsorvezetőt
Ma lenne 79 éves Antal Imre
Antal Imrére és más magyar kedvencre emlékezünk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A magyar televíziózás történetének van számos olyan alakja, akikre akkor is emlékezünk, ha már nincsenek közöttünk. Antal Imre kétségkívül közéjük tartozik.

Az 1935. július 31-én Hódmezővásárhelyen született tévés pályafutását zongoraművészként kezdte, számos versenyt is megnyert, egy ízületi gyulladás azonban derékba törte a karrierjét. Ám Antal Imre nem adta fel: a hatvanas években még a kezdeti stádiumban lévő magyar televíziózás felkeltette a figyelmét, és próbaképpen jelentkezett műsorvezetőnek. Debütálása egy házaspáros vetélkedőben olyannyira jól sikerült, hogy aztán ő vezethette a Halló, fiúk! Halló, lányok! című ifjúsági műsort.

Antal Imre és Pécsi Ildikó A néma levente paródiájában a Szeszélyes évszakok adásában

A mai negyvenes korosztály azonban kétségkívül a Szeszélyes évszakok révén emlékszik rá, ahol nemcsak házigazda volt, de állandó szereplője is a bohózatoknak. Az 1980-ban indult szórakoztató műsor a nyolcvanas és kilencvenes években élte a virágkorát, majd több változtatás és csatornaváltás után végül 2008-ban került le a képernyőről. Ekkor Antal Imrét már betegségek is gyötörték, édesanyja elhunyt, ő pedig egyre rosszabb lelki és testi állapotba került.

2008. április 15-én hunyt el daganatos betegségben, imádott édesanyja hamvaival együtt temették el a Farkasréti temetőben. Antal Imre életében több elismerést is kapott: egyebek közt 1988-ban érdemes művész lett, 2004-ben pedig a Magyar Televízió örökös tagjává választották.

12 magyar kedvenc, akire mindig emlékezünk

Képgalériánkban olyan magyar sztárokat találsz még, akikre örökre emlékszik az ország, nézd meg a képeket!

Ezt is szeretjük