Gondoltad volna róla? Az m1 egzotikus szépségű tévése új oldaláról mutatkozik be
Al Ghaoui Hesna, az m1 csinos riportere művészként mutatkozik be.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az m1 egzotikus szépségű riportere, Al Ghaoui Hesna a háborús övezetekből adott tudósításainak köszönhetően lett ismert és elismert a szakmájában.

Magyar anya és szír apa lánya
A DTK Show-ban D. Tóth Krisztát ábrázoló rajzával
Munka közben

A csinos tévés hétvégén egy, a nagyközönség számára eddig ismeretlen oldaláról is bemutatkozik.

Háborús helyszínekről jelentkezik

A magyar édesanyától és szír származású édesapától született Al Ghaoui Hesna 1998-ban külpolitikai újságíróként kezdett dolgozni a Népszabadságnál, majd a Magyar Televízió riportere lett. Nem haditudósító, de tudósításainak helyszínei gyakran esnek konfliktuszónákba.

A háborús konfliktusok helyszíneinek megrázó hétköznapjairól tett vallomásait Háborúk földjén címmel riportkönyvben jelentette meg 2010-ben. 2011-ben Prima Primissima díjjal tüntették ki.

Riportfilmjeivel kétszer nyert már Kamera Hungária díjat, de alkotásaival nevet vívott ki magának a  monte-carlói televíziós fesztiválon, a CNN World Report pályázatán vagy az Al-Jazeera Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztiválon.

Televíziós munkájával nap mint nap bizonyítja, hogy a hölgyek még igazán férfias terepeken is megállják a helyüket, ha önálló, nőies gondolkodásmódjukat és szemléletüket képesek integrálni munkájukba. Nem véletlen hát, hogy őt kérték fel, legyen a hétvégi magyar TEDxWomen konferencia moderátora és háziasszonya.

Művészként debütál

A 34 éves tévés, aki szabadidejében szépprózát ír, és fest is, itt mutatkozik be először művészként: a vendégek Al Ghaoui Hesna festményeit és fotóit is megtekinthetik az előadások szüneteiben.

- Nagy TED-rajongó vagyok, nagyon inspirálóak ezek a rövid, ám általában rendkívül szellemes és tanulságos előadások - mesélte.

A TED - T = Technology, E = Entertainment, D = Design - célja, hogy a technológia, a szórakoztatás és a dizájn területeiről érkező, kimagasló eredményeket elért emberek megoszthassák a jövőt formáló gondolataikat, ötleteiket.

Beszélt már TED-konferencián Bono a U2-ból, Elizabeth Gilbert, az Ízek, imák, szerelmek című bestseller írója, Jane Goodall etológus, Bill Gates és Jamie Oliver.

A nemzetközi TEDxWomen licensz alapján szervezett konferenciát december 2-án tartják Budapesten, a Balassi Intézetben. A központi és a világ több mint 130 városában egyidejűleg zajló helyi konferencia célja, hogy megosszák a világgal az arra érdemes gondolatokat és ötleteket, és közös fórumot teremtsenek a bátor és gondolkodó nőknek.

A rendezvényen olyan nagyszerű, inspiráló magyar előadókat hallgathatnak, mint Kriston Andrea, a róla elnevezett intimtorna-módszer kifejlesztője, Szentirmai-Joly Zsuzsanna textiltervező iparművész, a Laokoon szövet feltalálója, Nagy Andrea, a Böjte Csaba alapítványát támogató Séta Dévára projekt egyik megálmodója vagy Kardos-Horváth János, az egykori Kaukázus és a K2 zenekar frontembere. A részletes program a www.tedxw.hu oldalon található meg.

Fotó: MTI/Czimbal Gyula, MTVA/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük