Ő képviseli hazánkat az Eurovízión - Kiakadtak a csalódott nézők

A Dal zsűrije és a nézők döntöttek, hogy ki képviselje hazánkat az Eurovíziós Dalfesztiválon.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szombat este eldőlt, hogy ki képviseli Magyarországot májusban Kijevben az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Dal 2017 döntőjében a nemzetközi pontozás szabályai szerint került ki a nyertes: a nyolc döntősből négyet választott ki a zsűri, rájuk adhatták le szavazataikat a nézők.

A tavalyi évhez képest viszont változott az értékelés rendje, a zsűritagok ugyanis először csak szóban értékelték a produkciókat, és csak a végén pontozták őket, miután mindenkit meghallgattak.

"Embertelen éneklés volt"

Az első fellépő Tóth Gabi volt, aki Freddie Shumannal és Lotfi Begivel adta elő a Hosszú idők című dalt. Both Miklós egy varázslónak nevezte Tóth Gabit, aki bármilyen stílusban képes remekelni, viszont azt kérte, hogy mélyedjen el jobban a népzene világában, mivel később sokkal többet is kihozhat majd ebből a műfajból.

Radics Gigi

Másodikként a Soulwave együttes lépett színpadra, akik a Kalandor című slágerüket adták elő. Caramel egy szerethető dalnak és szerethető bandának nevezte őket, viszont aggodalmát fejezte ki, nehogy a műsor végére elvesszen produkciójuk a többi erős előadás között.

Radics Gigi volt a harmadik fellépő, aki a See It Trough című szerzeményét énekelte el angolul. A 20 éves énekesnőnek Quincey Jones is szurkolt Facebook-oldalán, Gigi pedig nemcsak a közönséget, de a zsűritagokat is megmozgatta: "embertelen éneklés volt", lelkendezett Caramel.

"Nem vagyok elájulva ettől a daltól"

Negyedikként a Kállay Saunders Band következett, akik a Seventeen című dalukkal próbáltak szerencsét. Freinreisz Károly elégedettségének adott hangot a produkciójukat látva, de a többi zsűritag sem kötözködött velük, a nézők viszont kevésbé voltak lelkesek: "nem vagyok elájulva ettöl a daltól, kicsit unalmas! Eddig mindig jobb dallal indult András", kommentelte egyikük.

Őket a Leander Kills követte, akik az Élet című rockballadájukat adták elő. Zsédának nagyon tetszett az együttes produkciója, véleménye szerint az erő vitte magával a dalt, az energia pedig csak tovább sokszorozódott az énekes-gitáros Köteles Leander remek énekhangjának köszönhetően.

Zävodi + Berkes Olivér

A hatodik fellépő Zävodi + Berkes Olivér volt, akik Háttérzaj című szerzeményt adták elő. Both Miklós megdicsérte a 17 éves dalszerzőt, Závodi Marcelt, akinek azt tanácsolta, hogy a jövőben se a szabálykövetést válassza, Freinreisz Károly pedig világszínvonalúnak nevezte a duó előadását.

Az énekesnő, akitől mindenki gazdagabb lett

Utolsó előtti fellépőként Pápai Joci került sorra, aki Origo című dalával nyűgözte le a zsűrit. Zséda nagyon meg is dicsérte, hiszen azt mondta neki, hogy ha egyetlen dalt választhatna, akkor ezt tenné egy üvegbe, mielőtt palackpostát dobna a tengerbe.

Kanizsa Gina

A döntő utolsó eladója Kanizsa Gina volt, aki a Fall Like Rain című dalt énekelte el. Freinreisz Károly szerint mindenki gazdagabb lett remekül sikerült előadásának köszönhetően, Zséda pedig negyven pontos produkciónak titulálta a 28 éves énekesnő fellépését.

A csalódott nézők háborogtak

Ezt követően a négy zsűritag pontozta a nyolc előadót, az értékelésük alapján pedig Pápai Joci, Zävodi + Berkes Olivér, Radics Gigi és Kanizsa Gina jutott tovább, a nézők tehát közülük választhattak, miután a szervezők elindították a telefonos szavazást.

A beküldött szavazatok alapján Pápai Joci képviseli Magyarországot májusban Kijevben az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Pápai Joci, A Dal 2017 nyertese

A nézők közül korántsem volt mindenki elégedett a döntéssel, sokan azt szerették volna, ha Tóth Gabi nyeri A Dal döntőjét: "szégyen ez az egész", "engem nem képvisel", "gratulálok, de nem lesz döntős az Eurovízión", "elköltözök", "érthetetlen", "csalás", kommentelték csalódottan A Dal Facebook-oldalán.

Fotók: Facebook/A Dal

Tóth Vera dögösebb ruhába bújt, mint Gabi

Tóth Vera ezekben a ruhákban szerintünk dögösebb volt, mint extravagáns testvére, Gabi.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Ezt is szeretjük