Videók! A 4 legmókásabb babarötyögés

Téged is magával ragad

A babákat még nem kötik udvariassági formulák, a legapróbb dolgokon is képesek kacagni.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A legkisebbek még képesek felhőtlenül örülni, és ezt természetesen ki is nyilvánítják. Egy darab papír tépkedése vagy akár egy kedves állat látványára is harsány kacagásra fakasztja őket. Nézd meg az alábbi videókat, és nevess velünk!

Nyírjuk ki a gázszámlát!

A sokat látott szülők és szakemberek egybehangzóan vallják, hogy nem feltétlenül van szükség high tech játékszerekre.

Minél kisebb a gyerkőc, annál inkább érvényesnek tűnik a fenti megállapítás, hiszen az apróság figyelmét még nemigen lehet huzamosabb ideig lekötni, így hamar ráun a játékipar csilivili - és nemritkán aranyárban mért - remekeire.

Rövid távon viszont remekül eljátszadozik a különböző, a háztartásban egyébként is jelen lévő tárgyakkal, például egy kiürült, tisztára mosott samponosflakonnal vagy egy kulcscsomóval. Sőt, mint az alábbi videó is mutatja, akad olyan baba, aki egy egyszerű papír tépkedésétől is simán röhögőgörcsöt kap - a papájával egyetemben.

Hogy mi áll az ominózus lapon, nem tudni - egy kommentelő szerint apa és gyermeke éppen a gázszámlát végzik ki közös erővel, és a jól végzett munka fölötti örömüket juttatják kifejezésre ilyen keresetlen módon.

Az egymáson nevető ikrek

Az egypetéjű ikrek között még az anyaméhen belül egyfajta szimbiotikus kapcsolat alakul ki, amely aztán sokszor egész életük során elkísérheti őket. Sok legenda kering olyan ikerpárokról, akiket valamilyen oknál fogva még kiskorukban elválasztottak egymástól, és amikor évtizedek múltán találkoztak, kiderült, hogy számos hasonlóság fedezhető fel az életükben. Például két ikernővér ugyanakkor ment férjhez, ugyanakkor vesztette el a magzatát, ugyanolyan ruhákat viselt, pedig nem is tudtak egymásról.

Hogy így volt-e, nem tudni - mindenesetre számos szakember, például a nemrégiben elhunyt gyermekpszichológus, Ranschburg Jenő szerint az ilyen sztorik nagy valószínűséggel eltúlzottak, és a szülők jól tennék, ha fütyülnének az efféle misztikumokra. Annyi azonban biztosra vehető, hogy az egypetéjű ikrek könnyebben hangolódnak egymásra, mint a kétpetéjűek, illetve azok, akik simán csak testvérek, legyen szó rosszkedvről vagy éppen röhögésről.

A pofákat vágó baba

Bár a babák még nemigen kontrollálják a mimikájukat, valamilyen szinten azért képesek rá. Ezt támasztja alá a következő videó is: a huncut gyerkőc kérésre minden átmenet nélkül megy át vigyori angyalkából igazi kis krampuszba, hogy aztán a siker láttán megállíthatatlan röhögésben törjön ki. Egyes kommentelők szerint esetenként már-már gonosz arckifejezést vesz fel, ami persze nyilvánvalóan nem a lelkivilágát tükrözi, hiszen semmi másról nincs szó, mint önmaga produkálásáról - a körülötte lévő felnőttek nagy derültségére.

Kisgyerek - nagy kutya

Senki nem születik állatfóbiával, sőt, sok szakember egyenesen ajánlja, hogy a gyerkőc közelében legyen valamilyen házikedvenc, hiszen a két- és négylábúakkal való barátsága egy életre elegendő lelki muníciót adhat a kicsinek.

A későbbiekben pedig a róluk való gondoskodás rendszerességre és felelősségre tanítja a gyerekeit. És hogy nem lehet elég korán kezdeni, arra a fenti videó szolgál bizonyítékul, amelyben a nagy kutya érdeklődése és gyengédsége mosolyra készteti a még csak mászni tudó apróságot.

Ezt is szeretjük