Ezt a könyvet add a gyereked kezébe, és megszereti az olvasást!
A Bükk hegység varázslatos hősei játékosan megismertetik a kicsikkel a nagyvilág titkait. (x)

nagykep?cikkid=162277&kep=gyerek-olvas-lead
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Tölgyesi Lívia tanár, író és erkölcstannal mélyen foglalkozó szakember a tanítás és a tudományos munka mellett már a harmadik gyerekeknek szóló meseregényét jelenteti meg. Mostani könyvének címe: Bükki bűbájosok, amely a Bükk-hegység valós erdeibe helyezi a mesés, sőt, szó szerint varázslatos kalandokat. Az akciódús meseregényt 10-14 éveseknek szánta.

A főszereplők - a hétéves Bendi és a 13 éves Borsika - valóságként élik át a sárkányok, manók, tündérek, griffek, no és egy bűbájos nagymama világát, keresik a varázsvirágot, találkoznak a gyíkfivel, és próbálnak úgy viselkedni, ahogy egy mai jó gyerekhez illik.

A szöveg szándékosan emel ki és magyaráz meg lábjegyzetben ma már ritkábban használt szavakat, vagy magyaráz el jelenségeket, hogy a régies és népies szavakat, tárgyakat mesébe szőve ismertesse meg a gyerekekkel.

Tölgyesi Lívia: Bükki bűbájosok

Valós magyarországi helyszíneken játszódó, tündérekkel és sárkányokkal teli varázslatos mese, amely a régi magyar szavakkal, tárgyakkal is megismerteti a kis olvasókat, mint amilyen például a sublót vagy a stelázsi.

Kiadja: Geobook Kiadó
Fogyasztói ára: 2990 forint
Kedvezményesen ide kattintva tudod megvásárolni!

A meseregényből most te is olvashatsz egy kis részletet!

A varázsvirág ereje segít-e, vagy el vele?

Szalagos Lukrécia kihasználva, hogy unokái most nincsenek vele, gyorsan leszaladt a pincébe. Mihamarabb az üst alá a k a r t gyújtani, hogy lássa a jelent és a jövőt. Mindenekelőtt egy darabka különleges, zöldeskéken világító kristálykövet süllyesztett az előkészített friss forrásvíz mélyére. Szerette az akvamarint, amely a bátorság köve volt. Nyugtató hatása miatt használta most, és mert… mi tagadás, enyhíteni akarta saját félelmeit. Összekapkodott néhányat a nap növényei közül, egy kis angyélikát, vérehulló fecskefüvet, borókát és egy kis szárított fagyöngyöt, és mindet a hideg forrásvízbe dobta.

Nem telt el öt lepkecsapásnyi idő sem, már fortyogott is a kondér tartalma, és hamarosan sötét sárga füst áradt belőle, majd a rotyogást alulról megvilágító kő fényétől elütőn, tűzvörös habból sárkányfodor kelt életre a gőzben, tekergőzve, helyét keresve. Lukrécia éppen hátat fordított, mert egy kis tégelyt keresgélt, amelyben frissen készített beléndekkencét tárolt, pont az ilyen esetekre, így nem látta, csak furcsa érzése támadt. Minden átmenet nélkül tintakék, bűzös légbuborékok lepték el a vörösen izzó habból összeálló testképet, amely sötét tajtékot vetett az üst felett. Fényes fémes orrforma bukott fel a fortyogó vízből, és bökött nagyot a fodor farkán… az visszacsapott, a sötétszín buborékok egyként pukkantak szerteszéjjel, förtelmes bűzzel árasztva el a helyiséget… a rémes lénylátvány szertefoszlott.

- Hát igen! - ugrott fel szalagját igazgatva Lukrécia a hétlábú székre, és a stelázsin álló tükörben megpillantotta önmagát. Azonnal szóba is elegyedett tükörképével.

Ezt is szeretjük