Ez a kislány az afrikai vadonban nevelkedett: különleges kapcsolata lett az állatokkal

Története a megszólalásig hasonlít a kis Maugliéhoz.

Tippi Afrikában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ritkán hallani egy kisgyerek szájából, hogy testvéreként szeret egy öttonnás elefántot, vagy, hogy a legjobb barátja egy leopárd, a hatalmas békákat pedig úgy ölelgeti, ahogy a plüssmackókat szokás. Nem csalás, nem ámítás, ennek a történetnek minden szava igaz. És ez teszi igazán szívmelengetővé.

Természetfotós szülők gyermekeként Tippi Degré tíz évet tölthetett Namíbiában, és minek utána a kislány az afrikai vadonban látta meg a napvilágot, közvetlen közelről megismerhette, sőt, a részévé válhatott az állatok világának. Különleges kapcsolata lett az élőlényekkel, miután pedig megtanult beszélni, lépten-nyomon ismételgette: "Nekem az állatok a legjobb barátaim." Leopárdok, tigrisek, oroszlánkölykök, mérges kígyók, struccok, zebrák, zsiráfok és Abu, az elefánt alkották Tippi igencsak szokatlan baráti körét. 

Film is készült az életéről

Tippi az összes körülötte élő állatot őszintén szerette, talán ezért sem okozott gondot számára átölelni egy óriás kecskebékát vagy szó szerint dédelgetni egy mérges kígyót, mely egyébként sosem marta meg. Ezenkívül imádott struccon lovagolni, illetve, ha úgy adódott, Abu, az elefánt ormányába csimpaszkodni.

Édesanyja szerint a lány értett az állatok nyelvén, ismerte a gondolkodásmódjukat, és már egészen kicsi korától hitt benne, hogy, ha barátként tekint rájuk, akkor ők is kötődnek majd hozzá. Tippi sokszor mondta, hogy nem kell félni, még a ragadozók mellett sem, mert, ha eleget játszol velük, egy szép napon a barátjukká fogadnak.

A kislány azóta felnőtt nővé cseperedett, de mindig szívesen emlékszik vissza életének ezen szeletére. Szülei, Alain Degr és Sylvie Ribert pedig dokumentálták afrikai mindennapjaikat, amiből később megszületett a Tippi Afrikában című könyv, illetve film. Nézd meg képeken, milyen édes, ahogy Tippi még kislányként az állatokkal játszott!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük