Te is lehetsz Terézanyu: pályázz a saját történeteddel!

Ha szeretnél egy igazán érdekes női közösség tagja lenni, csatlakozz te is a Terézanyu Klubhoz!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megalakult a Terézanyu Klub, amelyet azzal a szándékkal hívott életre Rácz Zsuzsa, a Terézanyu-könyvek szerzője, hogy teret és alkalmat biztosítson egy támogató női közösség létrejöttének.

A klub

A Terézanyu-könyvek szerzője elmondta: - A Terézanyu Klub elsődleges célja, hogy egy erős női támogató hálózat jöjjön létre, amelynek tagjai számíthatnak egymásra, hiszen a női életpályák sikeres alakulásában alapvető szerepet játszanak a támogató hálózatok, mégis sokan nélkülözik ezeket. Hisszük, hogy a közösség megtartó ereje, a barátság mindannyiunk elemi igénye, létfontosságú, hogy támaszkodhassunk rá.

Minden klubtag tudása értéket képvisel

- A klub létrehozásának ötlete annak a jelenségnek a felismeréséből ered, amely a Terézanyu-könyvek mintegy tízéves pályafutását kíséri: nők százai osztják meg velem saját életük történetét, támogatást, tanácsot, együttérzést várva. A tavaly első ízben megszervezett Terézanyuságom története pályázat sikere is bizonyítja: a nők többségének igénye van a támogató, nyitott közösséghez való tartozáshoz.

A klub nyitott mindazon nők számára, akik biztonságos, elfogadó, dinamikus közösséghez kívánnak tartozni, és ezért a közösségért maguk is szívesen tesznek. Nem titkolt célunk, hogy a találkozókon a tagok a közösség működtetéséhez szükséges módszertani tudást is elsajátítsák, és idővel maguk is létrehozhassanak saját helyi közösségeket. A Terézanyu Klubban minden klubtag tudása értéket képvisel, hiszen egy jó közösségben mindenki tudása hozzáad a többiekéhez.

Nagy volt az érdeklődés

A budapesti Aranytíz Kultúrházban tartott rendezvényen több közismert szereplő is megjelent, többek között Krizsó Szilvia, Mészáros Antónia, Holló Márta, D. Tóth Krisztina, Jaksity Kata és Szily Nóra újságírók, S. Hegyi Lucia divattervező, Szvetelszky Zsuzsanna szociológus, pletykakutató. A megnyitón a résztvevők valamennyien a klub célkitűzéseinek fontosságát hangsúlyozták. A klub tiszteletbeli tagja V. Kulcsár Ildikó, a Nők Lapja újságírója, Pataki Ági producer, dr. Bagdy Emőke pszichológus, Rangos Katalin újságíró, Bíró Kriszta színésznő, Szalóki Ági énekes, valamint Akovács Éva, a Nők Lapja Évszakok, Nők Lapja Psziché főszerkesztője.

Pályázati kiírás

Rácz Zsuzsa továbbá azt is kiemelte: - A csatlakozásra jó alkalmat ad a most meghirdetett Terézanyu-pályázat is, amelyre két témakörben várjuk a történeteket. A Hány élete van egy nőnek? kategóriában azon kérdésekre keressük a választ, hogy ki hogyan tud zsonglőrködni a feladataival, mennyi ideje jut - ha jut egyáltalán - saját magára. Egyszóval a pályázó hány nő életét éli egyszerre, és hányszor kezdte már újra?

- Az Első szerelmem története kategóriában pedig minden olyan történetre kíváncsiak vagyunk, amelyben a pályázók egy valaha volt vagy éppen most tomboló első szerelemről vallanak. Nemcsak szerelmespárok történeteire számítunk, hanem olyan írásokra is, amelyek arról szólnak: az első szerelem beköszöntével hogyan változik a szülő-gyermek kapcsolat, hogyan kapunk frászt szülőként: jó ég, szerelmes a gyerek, mit tegyek?! És mit érezhet egy kamasz a szokásos családi reakcióktól: most mit vagytok úgy oda attól, hogy odavagyok?!

Szókimondó beszélgetések Szily Nórával és vendégeivel.

Új videósorozatunkban Szily Nóra és beszélgetőpartnerei döntik le a tabukat. A 'Szókimondó' őszintén és egyenesen dolgoz fel olyan fontos témákat, amikről sokszor nem beszélünk nyíltan. Tabuk helyett mi a szókimondó beszélgetésekben hiszünk. Sorozatunkban kendőzetlen őszinteséggel beszél Pásztor Anna a szerelem múlandóságáról, Mérő Vera a bántalmazásról, Oroszlán Szonja pedig a fordulatos karrierváltásáról vall, de más fontos témákat is körbejárunk. Tanács Eszter a gyermektelen nők helyzetéről, Bajzáth Sándor a veszedelmes függőségekről, Singer Magdolna a gyászfeldolgozásról, míg Dr. Beke Dóra az elcsúszott szépségtrendekről beszél. 

Tartsatok velünk! 

Promóció

Saját történet

A szervezők bíznak benne, hogy idén is nagyon sokan veszik a bátorságot és írják meg saját történetüket. A pályázaton egy maximum 5 ezer karakteres írással lehet részt venni. Egy pályázó akár mindkét kategóriában adhat be pályázatot. A művek beküldésének határideje 2011. május 31., a pályázatokat a klub@terezanyu.hu címre várják. A legjobb szerzők értékes könyvutalványokat nyernek, illetve - a tavalyihoz hasonlóan - több különdíjat is kiosztanak. A legjobb történetek olvashatóak lesznek a Terezanyu.hu oldalon.

Ezt is szeretjük