8 színvariáció a gyerekszobába, ami fejleszti a kicsit: segítik az agyműködést és a hangulatára is hatnak
Így befolyásolják a színek a gyerek agyműködését és viselkedését.

cover-ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szín nemcsak a tér esztétikájában játszik fontos szerepet, másban is megmutatkozik a maga ereje: hatással lehet a gyerek hangulatára, viselkedésére, érzelmeire, képes nyugtatni, feltölteni, inspirálni vagy motiválni, ezért nem alábecsülendő, milyen színt választunk, ha az otthonunkról és ha a gyermek nyugalmáról van szó.

Egy gyerekszoba színtervezésekor az egyik legfontosabb dolog a mérsékletesség. A túl sok szín és forma zavaróan hat, nem meglepő, ha a színek káoszában a gyermek sem fogja jól érezni magát. Érdemes a letisztult vonalakat és világosabb, pasztell színű árnyalatokat preferálni, amelyek amellett, hogy egyfajta üdeséget és modernitást adnak a gyerekszobának, a gyerkőcök agyműködésére és a hangulatára is pozitívan hatnak.

Milyen színű legyen a gyerek szobája?

A szín kiválasztásakor érdemes figyelembe venni a gyermek személyiségét, temperamentumát, vagy akár együtt, közösen lehet ötletelni arról, hogyan nézzen ki a kuckója. Míg a pár hónapos babák inkább az erőteljesebb és sötétebb formák iránt érdeklődnek, ahogy egyre nőnek, megjelenhetnek a helyiségben az élénkebb színek, amelyek az agyi fejlődésre is jó hatással vannak. Mutatjuk, melyik színnek milyen szerepe van a gyermek fejlődése szempontjából.

(Borító- és ajánlóképek: Pinterest

Ezt is szeretjük