A szalmonella 7 leggyakoribb forrása hőségben
A hőségben a szalmonella veszélye hatványozódik.
Nyáron a család sok időt tölt a szabadban, és bizony könnyű elfelejtkezni arról, hogy a nagy melegben az ételek különösen nagy odafigyeléssel tárolandók. Komoly betegségeket terjeszthetnek ugyanis a nem megfelelően hűtött, vagy rossz higiéniai körülmények között tartott ételek.
Ha igyekszel is elkerülni a bajt, sajnos nem lehet elég óvatosnak lenni, hiszen a szalmonellafertőzés nagyon könnyen utolérheti a családot, beleértve a csemetéket is. A hányással, hasmenéssel, lázzal járó betegség nem tréfadolog, ezért az alábbi ételeket fokozott figyelemmel készítsd el, illetve add gyermekednek, főleg ilyenkor nyáron, de az év más időszakaiban is!
8 étel, ami mérgezést okozhat
Nézd meg a további nyolc képet, amelyeken olyan ételeket láthatsz, amik szintén veszélyt jelenthetnek a családra.
OLVASD EL EZT IS!
- strand
- megelőzés