Tatár Csilla az anyaságról mesélt nekünk
Hamarosan jön a várva várt baba
A műsorvezető arról is mesélt, hogy osztják majd meg a feladatokat. (x)

beauty and style
Top olvasott cikkek

Édesanyának lenni az egyik legcsodálatosabb dolog a világon. Gyermekünk gondozása persze sok feladattal jár, de a nehézségeket rögtön elfelejtjük, ha látjuk kicsink csillogó szemét, halljuk kacagását és érezzük ölelését. Az anyai örömök elé néző Tatár Csilla eddig általa nem ismert szerep előtt áll: anya lesz. Csilla csak nekünk mesélt az anyaságról, illetve arról, hogy milyen tervei vannak a kisbaba nevelésével kapcsolatban.

- Mindjárt vége az idei évnek, ami tele volt változással. Hogyan tudnád értékelni 2015-öt?

- Életem eddigi legizgalmasabb, legdolgosabb és legboldogabb éve az idei. Szinte minden álmom teljesült. Pár hét múlva édesanya leszek, megtaláltam a szerelmet, és mindeközben szakmailag is sikerült továbblépnem. Eddig nagyon szerettem 2015-öt.

- Édesanya leszel. Változtak ezáltal a mindennapjaid, szokásaid?

- Sok mindent átéltem az elmúlt hónapok alatt, mégis őszintén mondom, hogy sem a reggeli rosszullétek, sem a kezdeti aluszékonyság vagy a mostani kialvatlanság nem jelentettek és jelentenek terhet számomra. Az utolsó hetekben már fáj az ember dereka, keményedik a hasa, de minden pillanatban arra gondolsz, hogy mindegy, mi van velem, csak neki jó legyen. Lelkileg nagyon jól vagyok, és nagyon várom már, hogy a kezemben tarthassam a kisbabámat.

- Mit jelent számodra az anyaság, a szó maga?

- Ezt a szót ebben a pillanatban nem is tudnám kellőképpen definiálni, annyi minden kavarog a fejemben és a lelkemben. Mielőtt várandós lettem, az anyaság szóról az anyukám, a nagymamám és a hozzájuk fűződő kapcsolatom, emlékeim jutottak eszembe. Az elmúlt hónapokban én is szépen lassan változtam át, de ez a szó akkor fog igazán új értelmet nyerni, ha megszületik a kicsi.

- Hogyan tervezed az elkövetkezendőket? Tervezitek egyáltalán pároddal a baba születése utáni mindennapokat, ki hogyan veszi ki részét a baba gondozásában?

- Nem tervezzük meg előre, hogy a párom mennyit fog segíteni a baba körüli teendőkben. Én nem leszek olyan anya, akinél elvárás lesz, hogy az édesapa este hét órakor a fürdetésen legyen itthon. Az ilyesfajta szabályokat sohasem szerettem a magánéletben, a párom pedig olyan férfi, aki ha tud, úgyis ott lesz velem, és mindenben a segítségemre lesz.

Tudomásul kell venni, hogy ő dolgozik, én meg otthon vagyok a gyermekünkkel, és ellátom a ház körüli teendőket. Most is úgy osztjuk meg a munkát, hogy kinek mikor mi fér bele az idejébe. Ha tudom, hogy nehezebb napjai jönnek, akkor több mindet vállalok magamra, és ez fordítva is így van. Úgy gondolom, az a fontos, hogy a szülők megbeszéljék, kinek mi a feladata, és tudjanak segítséget kérni egymástól. Ha ez megvan, akkor nincs szemrehányás vagy számonkérés, és remekül ki lehet alakítani a napi rutint a kicsi különböző fejlődési szakaszában.

A Sudocrem®-ről

A Sudocrem® több mint 80 éve az anyukák barátja a babák érzékeny bőrének ápolásában. A Sudocrem® védi és nyugtatja a kipirosodott és sérült bőrfelületet, támogatja a bőr regeneráló funkcióit. Javasolt alkalmazása pelenkával fedett területre naponta 3-5 alkalommal vagy szükség szerint. Hatékony egyéb bőrproblémák kezelésében is, beleértve a repedezett és irritált bőrt.

A babapopsik ápolójaként ismert Sudocrem®-et a család minden tagja használhatja sokoldalúságának köszönhetően. A Sudocrem® kozmetikai termék alkalmazható minden bőrtípusra, minden korosztálynak.
Kiszerelések: 60 g, 125 g, 250 g, 400 g.
Ezt is szeretjük