Akciósan árulták? Így ismerd fel a romlott húst alig látható jelek alapján

Ha nem vagy elég körültekintő, a jó áron vett hús miatt az egész család megbetegedhet.

Dia


                        	Légy gyanakvó, ha a darált húsban, amelyet vettél, nemcsak piros, de barnásan elszíneződött részek is vannak. Ez jelentheti ugyan azt is, hogy a darált hús egyik része olyan húsból van, amely huzamosabb ideig érintkezett levegővel, és azzal reakcióba lépett, míg a másik nem, ám az is lehet, hogy a barnás rész romlásnak indult.

Légy gyanakvó, ha a darált húsban, amelyet vettél, nemcsak piros, de barnásan elszíneződött részek is vannak. Ez jelentheti ugyan azt is, hogy a darált hús egyik része olyan húsból van, amely huzamosabb ideig érintkezett levegővel, és azzal reakcióba lépett, míg a másik nem, ám az is lehet, hogy a barnás rész romlásnak indult.

Fotó: www.forums.redflagdeals.com

Dia


                        	Úgy járhatsz a végére, ha megszagolod, illetve megérinted a húst. Akárcsak minden más húsra, a darált húsra is igaz, hogy ha ragacsos és kellemetlen a szaga, romlott. Ezt a tesztet minden megvásárolt húson automatikusan végezd el.

Úgy járhatsz a végére, ha megszagolod, illetve megérinted a húst. Akárcsak minden más húsra, a darált húsra is igaz, hogy ha ragacsos és kellemetlen a szaga, romlott. Ezt a tesztet minden megvásárolt húson automatikusan végezd el.

Fotó: www.wikihow.com

Dia


                        	Az ujjpróba akkor segíthet, ha egész vagy darabolt húsod van. Nyomd bele az ujjbegyed, és ha a húsban ott marad az ujjad nyoma, a hús állott, de romlott is lehet. Ha az ujjad nyoma eltűnik, a hús felülete pedig visszarendeződik, akkor a hús friss.

Az ujjpróba akkor segíthet, ha egész vagy darabolt húsod van. Nyomd bele az ujjbegyed, és ha a húsban ott marad az ujjad nyoma, a hús állott, de romlott is lehet. Ha az ujjad nyoma eltűnik, a hús felülete pedig visszarendeződik, akkor a hús friss.

Fotó: www.ehow.com

Dia


                        	Ami a csirkemellet illeti, az ideális csirkemell rózsaszín árnyalatú, a hús erezete nem rajzolódik ki erősen, és az apró inakat nyálkahártya fedi. Az állott, nem túl friss csirkemell sárgásabb, erezete erősebben rajzolódik, és a hús felülete is ragacsosabb.

Ami a csirkemellet illeti, az ideális csirkemell rózsaszín árnyalatú, a hús erezete nem rajzolódik ki erősen, és az apró inakat nyálkahártya fedi. Az állott, nem túl friss csirkemell sárgásabb, erezete erősebben rajzolódik, és a hús felülete is ragacsosabb.

Fotó: www.21food.com

Dia


                        	Felvágottak esetében szintén árulkodó a ragacsos felület és a szag, de a fehér, zöldes vagy szürkés elszíneződés is jelzi, hogy az étel romlott.

Felvágottak esetében szintén árulkodó a ragacsos felület és a szag, de a fehér, zöldes vagy szürkés elszíneződés is jelzi, hogy az étel romlott.

Fotó: controversial219.rssing.com
Ezt is szeretjük
Szerző: Kovács Gabriella
Fotó: