Az ország legnagyobb gyerekszobája: más fog rendet rakni utánatok - Gyerekprogramok a hétvégére
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

mikulas
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mi lenne, ha hétvégére magatok mögött hagynátok a hétköznapok terheit és szürkeségét, és nyakatokba vennétek a fővárost? Budapesten ugyanis a család apraja-nagyja ünnepi hangulatba kerülhet, hiszen a vidám attrakciók mellett a főszerep természetesen a Mikulásé!

Ezen a hétvégén Farkasházi Réka és a Tintanyúl karácsonyváró koncertjével, Mézes-Bábos Mesefesztivállal, M2 Mikulás Expresszel, Adventi Mesehotellel, valamint a Szikramanók Karácsonyi kaland a cirkuszban című előadásával várnak benneteket.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl - karácsonyváró koncert

Budapest, MOM Kulturális Központ - december 9., 11.00 és 14.00

A Tintanyulak nagy családját várja a zenekar egy vidám karácsonyváró koncertre, ahol felhangzanak régebbi kedvenc bulizós dalok és az ünnepre készülődés dallamai mellett vadonatúj családi slágerek is. A nagy érdeklődésre való tekintettel ebben az évben dupla koncert lesz, 11 és 14 órától is lehet együtt bulizni Rékával és a zenekarral.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Mézes-Bábos Mesefesztivál

Budapest, Buda Entertainment & Gastro Rendezvényközpont - december 6-9., 9.00 - 20.00

2018. december 6-9. között kerül megrendezésre Óbudán az ország legmesebelibb téli rendezvénye, a Mézes-Bábos Családi Mesefesztivál és Jótékonysági Mézeskalács meseváros építés és kézműves vásár. A fesztiválon az ország legjobb gyermekzenei és -színházi előadásaival, az igazi magyar Mikulással, mesés kiállításokkal, hétpróbás meseösvénnyel és rengeteg meglepetéssel várnak benneteket. Koncertet ad Gryllus Vilmos, Szalóki Ági, a Kolompos, a Kifli zenekar, a Veronaki és a Klárisok zenekar.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

M2 Mikulás Expressz

Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park - december 7-9.

Minden évben csillogó gyerekszempárok, mosolygós arcocskák kíséretében gördül be az M2 Mikulás Expressz a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba. A gyerekek karácsonyi díszekben pompázó gőzmozdonnyal utazhatnak, manócskák kísérik őket a mesés Mikulás- és adventi ceremónia helyszínére, a Vasúttörténeti Park Orient-csarnokába, majd kezdetét veszi az ünnepség, ahol a főszerep nem másé, mint a Mikulásé! Az Orient Csarnok színpadán Kovácsovics Fruzsina és zenekara várja a gyerekeket és persze a nagy szakállút.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Adventi Mesehotel

Budapest, Danubius Hotel Gellért - december 8-9., 10.00 - 17.00

December 8-án és 9-én ismét kitárja ajtaját az ország legnagyobb gyerekszobája. Az advent alkalmából újra mesehotellé változik az idén századik születésnapját ünneplő, patinás palotaszálló, a Danubius Hotel Gellért, benne megannyi programmal, a kütyümentes sárkánykuckótól a vasútmodell-kiállításon át a Gellért születésnapjára íródott mesejátékig.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Szikramanók - Karácsonyi kaland a cirkuszban

Budapest, Fővárosi Nagycirkusz - december 8., 11.00, 15.00 és 19.00

A karácsony a szeretet, a törődés és az egymásra való odafigyelés ünnepe. Felgyorsult világunkban azonban hajlamosak vagyunk arra, hogy az ajándék értékét a ráfordított pénz mértékében mérjük, amit kapkodva veszünk meg és adunk át, anélkül, hogy megadnánk a módját. Ez az, amivel a szikramanók, ezek az apró, csintalan teremtmények egyáltalán nincsenek kibékülve. El is határozzák, hogy megleckéztetik az embereket, és megtanítják őket újra a karácsony igazi szellemére! Így hát eldugják az ajándékokat, és addig vissza sem adják őket, amíg azt nem látják, hogy a nagy keresés közepette az emberek újra fel nem fedezik a karácsony valódi értékét!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Nyitókép: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük