Mese és varázslat költözik az utcára: játékos és kreatív programok a családnak
Beszélő papagáj, solymászbemutató, varázsszőnyeg és csillagvizsgáló is vár.

gyerek-arcfestes-program
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szeptember Kolibri Évadnyitó Fesztivállal, Pozsonyi Piknikkel, a Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál gyerekprogramjaival, valamint az ArtPark művészeti rendezvényével indul.

Bár a tanév hivatalosan is elkezdődik a hétvégére, házi feladat még biztosan nem lesz, így érdemes lesz kilátogatni a hétvégi programokra, ahol kicsik és nagyok egyaránt önfeledten szórakozhatnak a kellemes kora őszi időben.

Kolibri Évadnyitó Fesztivál

Budapest, Kolibri Színház és a Jókai téri játszótér - szeptember 2., 9:30-21:00

Szeptember 2-án, szombaton a hagyományokhoz híven ismét egész napos családi programmal nyitja meg az új évadot a Kolibri Színház. A Jókai téren felállított színpadon és a színház épületében zajló ingyenes rendezvényre az ország minden részéből érkeznek vendégfellépők. Az előadások között a Kolibri Harsona Quartett játszik, és Vitéz László bábjáték-automata várja a gyerekeket a színház bejáratánál. A rendezvény ingyenes!

Bővebb információt itt olvashatsz.

kolibri-evadnyito-fesztival

Pozsonyi Piknik

Budapest, Újpesti Rakpart és környéke - szeptember 2., 10:00-19:00

Kulturális fesztivál Újlipótvárosban az Újpesti rakparton és mellékutcáiban a Margit hídtól a Szent István parkig. Tematikus utcák: színház utca (sőt, park), könyvesek utcája, média sor, gasztro dűlő, gyerek tér, három színpadon művészek: színészek, énekesek, muzsikusok, táncművészek, írók, s több tízezer barát! A gyerekeket többek között Vitéz László, Németh Luca bábművész, a Pagony Kiadó, a Gólem Színház, Kerekítő manó és az Eszter-lánc mesezenekar várja. A rendezvény ingyenes!

Bővebb információt itt olvashatsz.

ArtPark a Városligetben

Budapest, Városliget - szeptember 2., 10:00-16:00

A művészet egy napra a parkba költözik, és vár minden 3-13 év közötti gyereket a családjával együtt a Városligetbe! Lesznek óriásfestmények, beszélő arapapagáj, művészeti fejtörők, hatalmas mandalakifestő, hazavihető mini füvészkert, de létrehozhattok közösen egy varázsszőnyeget, valamint készíthettek garantáltan repülni képes sárkányrepülőt és molinótáskát is. A helyszínen egy nyolcállomásos játék is vár benneteket, ahol a szerencsések iPadet nyerhetnek. Ha elfáradnátok a feladatok megoldása közben, akkor megpihenhettek a bábszínpad előtt. A rendezvény ingyenes!

Bővebb információt itt olvashatsz.

Pesthidegkúti Nyári Művészeti Fesztivál

Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria - augusztus 30-szeptember 3.

Családi és gyerekprogramokkal várnak benneteket öt napon át a XIX. Pesthidegkúti Művészeti Fesztiválra. Bábelőadások, gyerekeknek szóló koncertek, korongcsata, csillagvizsgáló, öko-divatbemutató, bűvészek és mutatványosok, solymászbemutató, valamint családi futóverseny szórakoztatja majd a legkisebbeket. Fellép Malek Andi és az Eszement Meseband, Korhecz Imola, Méhes Csaba és a Brass In The Five, valamint a Kolompos. Szombaton és vasárnap Mesekert várja a gyerekeket.

Bővebb információt itt olvashatsz.

Kerekítő manó és az évszakok

Budapest, Hatszín Teátrum - szeptember 3., 11:00

Új bemutatóval készül az évadkezdésre a Hatszín Teátrum. A mesejátékban Kerekítő manó és kis barátja, Kacska macska kalandjait kísérhetjük végig négy évszakon keresztül. Az izgalmas történetek során kiderül az is, hogy milyen varázserővel bír Kerekítő manó sipkája. Minden előadás egy-egy évszakot mutat be a valós évszaknak megfelelően.

Bővebb információt itt olvashatsz.

Ezt is szeretjük