Múzeumok Éjszakája, mesediszkó és megannyi ingyenes mulatság vár - Hétvégi programajánló
A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi gyerekprogramokat.

boldog csalad 2
beauty and style
Top olvasott cikkek

Június második hétvégéjén beköszönt a nyári napforduló ünnepe, Szent Iván napjának előestéjén pedig kicsik és nagyok előtt, az ország valamennyi pontján megnyílnak a múzeumok kapui.

Ezen a hétvégén Múzeumok Éjszakájával, Gyermekbúcsúval, Rutkai Bori Banda-koncerttel, MineCinemával és a Generali Gyerek Sziget záró hétvégéjével várnak benneteket.

Múzeumok Éjszakája 2018

Országszerte, több helyszínen - június 23.

A június 23-áról 24-ére virradó éjszaka nemcsak a nyári napforduló ünnepe, Szent Iván napjának előestéjén ismét megnyílnak a múzeumok kapui. A szervezők a gyerekekre is gondoltak, az Aeroparkban repülőgép-szimulátoros vezetéssel, a Nemzeti Múzeumban fegyversimogatóval, a Természettudományi Múzeumban varázslatos természettudományokkal, a Gyermekvasúton éjszakai vonatozással, emellett pedig rengeteg kézműves foglalkozással, workshopokkal és koncertekkel is várnak benneteket. A programok kora délutántól indulnak.

A programról bővebben itt olvashatsz.

Gyermekbúcsú

Budapest, Klebelsberg Kultúrkúria - június 24., 10.00 - 16.00

Vasárnap hagyományos évadzáró gyermekmulatságra várnak benneteket a Klebelsberg Kultúrkúriába. A nap során Fabók Mancsi Bábszínháza, az Eszter-lánc mesezenekar koncertje, Varázs Tamás bűvészműsora, Vitéz László bábjáték-automatája, csupa-csoda vándorjátszótér, bogárháton játszóház, kézműveskedés, arcfestés, hempergő, logikai és ügyességi játékok várják a családokat. Minden program ingyenes!

A programról bővebben itt olvashatsz.

Generali Gyerek Sziget

Budapest, Hajógyári Sziget - június 23-24., 10.00 - 19.00

A Gyerek Sziget záró hétvégén is közel negyven helyszínen kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárakkal, sportprogramokkal, koncertekkel, színházi- és bábelőadásokkal, tánctanítással, kalandparkkal, cirkuszi programokkal, babajátszóházzal és még rengeteg programmal várnak benneteket a Hajógyári-szigeten. Szombaton megnézhetitek a Majorka Színház előadását, vasárnap pedig Paprika Jancsi vásári bábjátékát. Koncertet ad a Rutkai Bori Banda, Radványi Balázs és Varró Dani, valamint a Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar. Minden program ingyenes!

A programról bővebben itt olvashatsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Rutkai Bori Banda: Hableves

Budapest, Magyar Mesemúzeum - június 23., 20.00

Kis esti csobbanás a Rutkai Bori Banda zenéjébe. Táncra perdülhet az egész család a vidám mesediszkóban. Bori horgolt bábjaival varázslatos történetek kelnek életre. A Sárkányjárgány és a Pizsamátor lemezek legtáncosabb dalai mellett az új album, az Űrdöngölők slágerei is színesítik a repertoárt.

A programról bővebben itt olvashatsz.

MineCinema Vol.7 - Oké Zsoké!

Budapest, Lurdy Mozi - június 23-24.

Immár hetedik alkalommal követhetitek végig a videósok kalandjait a MineCraft világában. A MineCinema vol.7 főszereplői zsDav, Doggyandi, IceBlueBird, luckeY, Beniipowa, Walrusz, Chabinho, Ownmckendry, Baluka, Uborcraft, Sajt32 és Jánosik Gergő. A film megtekintése mellett részt vehettek egy dedikáláson is, ahol közös fotót készíthettek a kedvenc videósotokkal.

A programról bővebben itt olvashatsz.

Képek: port.hu, Getty Images.

Ezt is szeretjük