Szülinapi bulit kap a 70 éves budapesti autóbuszgarázs: ezért ne hagyd ki

A Port.hu ajánlója elhozza a legjobb hétvégi programokat.

busz
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szinte hihetetlen, de mostanra március utolsó órái is tovaszálltak, a húsvéti nyúl pedig szinte már az ajtóban kopogtat. A természet ébredésével jólesik egy kirándulás a szabadban, most mégis azt mondjuk, kóstoljatok inkább bele a városi izgalmakba. Hidd el, nem bánjátok meg!

Ezen a hétvégén Farkasházi Réka és a Tintanyúl, valamint az Iszkiri zenekar lemezbemutató koncertjével, LEGO-kiállítással, Skandináv nappal és a Kelenföldi autóbuszgarázs nyílt napjával várnak benneteket.

70 éves a Kelenföldi autóbuszgarázs - Nyílt nap

Budapest, Kelenföldi buszgarázs - április 6., 10:00 - 16:00

Szeretnétek vasbeton ívekre támaszkodó, elliptikus paraboloid alakú héjmezők alatt sétálni? Bármilyen furcsán hangzik, az idén hetvenéves Kelenföldi autóbuszgarázs szerelőcsarnokában megtehetitek! Az átadásakor világrekord méretű épületben rendezett nyílt napon megismerkedhettek a közösségi közlekedés mindennapokban láthatatlan érdekességeivel. Megtekinthetők, bejárhatók lesznek a forgalomban közlekedő és a nosztalgiajárművek - M108D, M168D, C68E, IK284 és IK415 -, és egy autóbusz-szimulátor segítségével átélhetitek a több tonnás városi járművek vezetésének izgalmait. Gyerekeknek készült kerékpáros ügyességi és KRESZ-pályával, ujjlenyomatvétellel, motoros szimulátorral és készségfejlesztő játékokkal várnak benneteket. A rendezvény ingyenes!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Farkasházi Réka és a Tintanyúl

Budapest, Akvárium Klub - április 7., 11:00

Immár harmadik alkalommal zenélnek majd az Akvárium napsütötte lépcsőin a magyar zenei élet kedvencei. Ahogy azt már megszokhattátok, vasárnap délelőttönként ismét a gyerekeké lesz a főszerep, az első hétvégén Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenél. A tavaszi turné második budapesti koncertjén a zenekartól megszokott fergeteges családi bulikoncert várható. A rendezvény ingyenes!

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Iszkiri zenekar: Macikat a magasba! - lemezbemutató koncert

Budapest Jazz Club - április 7., 11.00

Az Iszkiri egy mai, modern, vagány gyerekzenét játszó zenekar. Alapító tagjai többgyermekes apukák és pedagógusok, így nagyon könnyen megtalálják a közös hangot a 4-10 éves gyerekekkel. Negyedik, Macikat a magasba! című lemezünk bemutató koncertjét április 7-én tartják a Budapest Jazz Clubban.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Kocka Kiállítás LEGO-alkotásokból

Budapest, KÖKI Terminál Bevásárlóközpont - április 5-7., 14:00 - 18:00

Tudtad, hogy ötven éve jártunk először a Holdon? És azt tudtad, hogy több mint negyvenéves a LEGO* Classic Space? Ennek alkalmából a Brickmasons csapata egy fantasztikus kiállításra invitál benneteket a KÖKI Terminálba 2019. április 5-7. között. Megnézhetitek az ország legnagyobb Classic Space terepasztalát rengeteg eredeti készlettel és újragondolt, klasszikus stílusban épült modellekkel kiegészítve. A kicsik kereső és ügyességi játékokon vehetnek részt, a nagyobbak - 14 éves kor felett - pedig próbára tehetik leleményességüket a szabadulószoba társasjátékban.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Skandináv nap

Budapest, Wesselényi17 - április 6., 15:00 - 20:00

Olvasnak-e még a skandináv és a magyar gyerekek, vagy az elektronikus eszközök minden idejüket lefoglalják? Mik a trendek a skandináv gyerekirodalomban? Miért tartják sokan követendő példának a skandinávok gyereknevelési elveit, szokásait? Ilyen és ehhez hasonló témákról beszélgetnek majd neves skandináv és magyar vendégek, és, hogy a gyerekek se unatkozzanak, találkozót szerveznek nekik Pettsonnal és Findus-szal, valamint kézműves foglalkozással és filmvetítéssel is várják őket.

Az eseményről részletesebben itt olvashatsz.

Képek: Getty Images Hungary.

Ezt is szeretjük