Nem mindenki szereti, de érdemes vele kísérletezni, hiszen például egy egyszerű házi joghurtos-fűszeres salátaöntet is más köntösbe öltözteti a zamatát. Az őszi-téli vitaminforrást kár lenne kihagyni, ugyanis vasban, C- és B-vitaminban, valamint folsavban is dúskál.
A sütötök antioxidáns, ráadásul ősszel és télen is nagyszerű vitaminforrás: A-, C-, és B-vitamintartalma is kiemelkedő, sőt, ásványi anyagokban, káliumban, foszforban, vasban, mangánban és rézben is bővelkedik.
Dia
Savanyú káposzta
A savanyú káposzta nemcsak C-vitamin-tartalmát tekintve kiemelkedő, de a savanyítás során képződő, jótékony baktériumai is támogatólag hatnak az ember immunrendszerére. Továbbá rosttartalma miatt az emésztésnek is nagyon jót tesz. Korábbi cikkünkben olvashatsz jótékony hatásairól bővebben.
Dia
Fekete retek
Ősszel és télen kiváló vitaminbeviteli forrás a fekete retek, ráadásul megfázás esetén, köhögés ellen is kiváló. A fekete retek tápanyagtartalmát tekintve igen sok C-vitamint tartalmaz, ami a hűvös időben még fontosabb immunerősítés szempontjából előnyös. Mindemellett segíti a máj működését, és méregtelenítő hatással is bír.