Mikor született a gyerek? Ilyen betegségekre hajlamos
Gyermeked csillagjegye nemcsak a kicsi jövőjét, hanem egészségi állapotának változásait is mutatja.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A kicsid születésekor uralkodó csillagjegy nemcsak személyiségjegyeire és jövőjére van hatással, hanem - az ezoterikus felfogás szerint - az egyes betegségekre való hajlamát is befolyásolja.

Könnyebb azonban kezelni, sőt, esetlegesen meg is előzni a különböző kórokat, ha tisztában vagy azzal, hogy mi ellen kell küzdened. Ehhez nyújt segítséget horoszkópunk.

Kos (III. 21 - IV. 20.)

A túlzott pörgés, illetve a nem megfelelő táplálkozás okozhatja a legtöbb gondot Kos gyermeked számára, hiszen ezen tényezők kihatással vannak szervezetének működésére is. Fordíts figyelmet életmódjára, illetve testi-lelki egyensúlyának megteremtésére - minőségi élelmiszereket adj neki, és gondoskodj arról is, hogy eleget pihenjen. Így testileg és lelkileg egyaránt erős lesz, és nem kerítik majd hatalmukba különféle idegrendszeri gyengeségek.

Bika (IV. 21 - V. 20.)

Bika jegyű csemetéd hajlamos lehet a gyomorpanaszokra, ezek pedig már egészen kiskorában is jelentkezhetnek. A kezdeti időkben a probléma még csak gyakori hasfájásban nyilvánulhat meg, ami azonban - megfelelő kezelés híján - hosszútávon komoly betegségek kialakulásához is vezethet. Ezt elkerülendő leginkább a vitamindús, sok zöldségből, gyümölcsből álló étrend javasolt, ami az egyéb kórok - nátha, légúti megbetegedések - kockázatát is nagymértékben csökkenti.

Ikrek (V. 21 - VI. 21.)

Leginkább a vírusos fertőzések jelentenek veszélyt Ikrek gyermekedre - a jegy szülötteire jellemző módon csemetéd is hajlamos túlhajtani magát, ami nagyban kedvez az említett betegségek megjelenésének. Mindezt fokozza a kicsi sérülékeny belső világa, ami - mivel a negatív érzelmek gyengítik az immunrendszert - szinte vonzza fenti a nyavalyákat. Egy kis odafigyeléssel és néhány kedves szóval azonban hosszútávon is távol tarthatod tőle az alattomos kórokozókat.

Rák (VI. 22 - VII. 22.)

Emésztőrendszerének érzékenysége miatt lurkód számára nem ajánlott a túlságosan cukros, zsíros és fűszeres ételek fogyasztása, mivel ezek elősegítik a jegy szülötteit leginkább veszélyeztető gyomor-, máj- és emésztőszervi betegségek kialakulását. Fordíts különös figyelmet arra, hogy mit teszel elé - ellenkező esetben kicsidnek sok kellemetlen pillanatban lehet majd része, hiszen az emésztőrendszeri problémák visszatérőek, és komoly fájdalmakkal járnak. Tüneteit különféle gyógyteák révén is nagymértékben enyhítheted.

Oroszlán (VII. 23 - VIII. 22.)

Talán az Oroszlán csemeték egészségére kell a legnagyobb gondot fordítani, hiszen e jegy szülötteit különösképp veszélyeztetik a különféle keringési és vérnyomásproblémák, valamint súlyosabb esetekben bizonyos szívproblémák is. Ezek ugyan csak a későbbiek során jelentkeznek, ám megelőzésképpen már most tanítsd meg gyermekedet arra, hogy esetében a mértékletesség és az óvatosság mindennél fontosabb. Ha magáévá teszi ezt a fajta szemléletmódot, hosszútávon elejét veheti a betegségek kialakulásának.

Szűz (VIII. 23 - IX. 22.)

Ellenálló szervezetüknek köszönhetően a Szűz jegy szülötteire nem igazán jellemző a betegeskedés, sokkal inkább a kisebb vagy nagyobb fokú hipochondria. Súlyosabb esetben azonban előfordulhat, hogy a kicsi ténylegesen produkálja képzelt betegsége tüneteit. Sokat javíthat a helyzeten, ha időről időre biztosítod Szűz jegyű gyermekedet a szeretetedről - ha ugyanis megkapja a számára szükséges figyelmet és gyengédséget, nem próbálja azt valamilyen nyavalya révén kicsikarni belőled.

Mérleg (IX. 23 - X. 22.)

Mérleg gyermekednek a húgyúti, illetve veseproblémák szerezhetnek kellemetlen pillanatokat. Nem kell azonban kétségbeesned, hiszen bizonyos szabályok betartásával a fenti betegségek kialakulása jó hatásfokkal megelőzhető. A legfontosabb, hogy békés, kiegyensúlyozott környezetet teremts kicsid számára - a lélek nyugalma ugyanis egyik elsődleges feltétele a fizikai szintű egészségnek.

Skorpió (X. 23 - XI. 21.)

Skorpió jegyű gyermeked könnyen összeszedhet különféle bakteriális eredetű betegségeket. Jó hír viszont, hogy amilyen gyorsan jön a baj, olyan gyorsan el is múlik, hiszen kicsid szervezete elég erős ahhoz, hogy rövid időn belül megbirkózzon a kórokozókkal. Szerencsére a megelőzésért is sokat tehetsz, leginkább azzal, hogy megszeretteted vele a természetet és a mozgást - ami egyébként nemcsak testi, hanem lelki egészségének is záloga.

Nyilas (XI. 22 - XII. 21.)

Nem kizárt, hogy visszatérő vendégek lesztek a traumatológián, mivel gyermeked csillagjegyéből adódóan az átlagosnál gyakrabban szenvedhet kisebb baleseteket. Mindez azonban nem csontjai gyengeségének, hanem sokkal inkább virgonc személyiségének köszönhető. A komolyabb problémák elkerülése érdekében tudatosítsd benne, hogy egy-egy meggondolatlan cselekedete igencsak kellemetlen következményekkel járhat.

Bak (XII. 22 - I. 20.)

A Bak jegy szülötteinél leginkább az ízületi gyulladások, reumatikus megbetegedések és idegfájdalmak alakulhatnak ki. Tény, hogy a fenti problémák inkább időskorban jelentkeznek, ugyanakkor kicsid már fiatal felnőttként is hajlamos lehet a csonttörésre, és nem kizárt, hogy fogászati jellegű problémái is adódnak majd. Megelőzésképpen fordíts különös figyelmet csemetéd táplálkozására - vitaminokban, kalciumban gazdag ételeket tegyél elé, hogy megerősödjenek a csontjai.

Vízöntő (I. 21 - II. 19.)

A Vízöntő gyermekeket jellemzően elkerülik a komolyabb kórságok. Annyi azonban elmondható, hogy a szellemi és lelki harmónia esetükben különösen nagy jelentőséggel bír, hiszen ezen tényezők megléte az egészség tekintetében egyfajta biztosítékként szolgál számukra. Amint azonban ez az egyensúly felborul, Vízöntő csemetédnél testi szinten is jelentkezhet a probléma akár egy banális megfázás, akár egy nehezen diagnosztizálható betegség formájában. A bajt megelőzendő biztosíts nyugodt körülményeket a kicsi számára.

Halak (II. 20 - III. 20.)

Mivel a jegy szülöttei hajlamosak a különféle függőségekre, a legfontosabb, hogy Halak gyermekedet megkíméld az olyasféle megnyilvánulásoktól, amelyek labilitást okozhatnak a lelkében - úgymint túlzott szigor, aránytalan büntetés, netán a kicsi kigúnyolása vagy megszégyenítése. Ügyelj arra is, hogy ne számítógépezzen vagy netezzen a kelleténél többet, esetében ugyanis ezek is szenvedéllyé válhatnak. Felnőttként persze már rajta múlik, hogy miből mennyit engedélyez magának, ám a gyermekkori szigor általában ekkor is hatással bír.

OLVASD EL EZT IS!

cica kicsi
  • boldogság
  • kisgyerek

Mikor született a gyerek?

maci baba
  • kisgyerek
  • gyereknevelés

Mikor született a gyerek?

Ezt is szeretjük