Szabályozza a cukorfelszívódást a gyümölcs: tudod, melyik az?
Számos egyéb jótékony hatással is rendelkezik.
Háromezer éve termeszti az ember, de még mindig sokan nem tudják, mennyi áldásos hatása van a körtének. Finom íze miatt szeretik, pedig sok egyéb értékkel is bír.
Miért jó a körte?
Rosttartalma a kulcs. Remek rostforrásként nemcsak segíti az emésztést, optimalizálja annak ritmusát, de e tulajdonságának köszönhetően szabályozza a cukorfelszívódást is.
A magas rosttartalomból adódóan beszélhetünk rákellenes gyümölcsként is a körtéről, konkrétan a vastagbélrák megelőzésére is érdemes fogyasztani. A körte rosttartalma révén ugyanis leköti a szervezetbe jutott sejtkárosító vegyi anyagokat.
A körte vitamin- és ásványianyag-forrásként is remekül szerepel: egy körte C-vitamin-tartalma a napi szükséges bevitel 11,1%-a, rézből pedig annak 9,5%-a. E-vitamin-tartalma révén antioxidáns gyümölcs, K-vitamin-tartalmának hála pedig a sebgyógyulásban segít, és a csontoknak tesz jót.
Ajánlott is fogyasztása kicsiknek és nagyoknak. Babáknak már féléves kortól adható a körte.
Ételek a fejlődő szervezetnek
Gyerekek esetében különösen oda kell figyelni a kielégítő tápanyagbevitelre. Kattints a galériára, és tájékozódj, mit ne hagyjatok ki a gyerek étrendjéből!