A gomba nemcsak finom és változatosan elkészíthető csemege, de remek tápanyagforrás is. Folsav-, szelén-, C-vitamin-, cink- és káliumtartalma mellett D-vitaminban is gazdag.
Dia
Szardínia
A szardíniát nem mindenki szereti, igaz ez a kicsikre is, de házi készítésű szendvicskrém formájában vagy salátába csempészve egykettőre elfogyhat. Jó, ha gyakran kerül a tányérra, mert nemcsak a szem és az agy számára hasznos omega-3-at tartalmazza, hanem B12- és D-vitamint is.
Dia
Tengeri hal
Nemcsak a szardínia, hanem a tengeri hal is remek D-vitamin-forrásként szolgálhat. Vigyázz, a halrudacska nem azonos tápanyagértékű a halpultban kapható hallal. Az előbbi reszelékből készül, és inkább árt, mint használ.
Dia
Máj
Az ízletes máj sok gyerek étrendjéből kifelejtődik, pedig nagyszerű D-vitamin-forrás, emellett sok A-vitamin is van benne. Méregtelenítő szervként májból azért nem jó túl sokat enni, de mivel tápláló, időnként érdemes a tányérra tenni.
Dia
Tojás
A-, B-, E-, D-vitamin, és még számtalan tápanyag van a tojásban, ezért semmiképpen nem szabad megfeledkezni róla. Rántotta, kemény tojás, buggyantott tojás vagy szendvicskrém is készülhet belőle, igazán változatos étel.
Dia
Tej
Végül pedig a tej az, ami nagyszerű D-vitamin-forrás lehet. A kicsik általában kakaó formájában fogyasztják szívesebben, de turmixba is tehető, a lényeg, hogy gyakran fogyjon. A tejben emellett a vitamin mellett kalcium is van bőven, ami a csontok és a fogak egészsége miatt is fontos.