D-vitamin-pótlás télen: ezekben az ételekben van a legtöbb

A D-vitamin-bevitelről télen, a napsütésben szegényebb napokon ételek formájában is gondoskodj.

Dia


                        	Gomba
                        	A gomba nemcsak finom és változatosan elkészíthető csemege, de remek tápanyagforrás is. Folsav-, szelén-, C-vitamin-, cink- és káliumtartalma mellett D-vitaminban is gazdag.

Gomba

A gomba nemcsak finom és változatosan elkészíthető csemege, de remek tápanyagforrás is. Folsav-, szelén-, C-vitamin-, cink- és káliumtartalma mellett D-vitaminban is gazdag.

Dia


                        	Szardínia
                        	A szardíniát nem mindenki szereti, igaz ez a kicsikre is, de házi készítésű szendvicskrém formájában vagy salátába csempészve egykettőre elfogyhat. Jó, ha gyakran kerül a tányérra, mert nemcsak a szem és az agy számára hasznos omega-3-at tartalmazza, hanem B12- és D-vitamint is.

Szardínia

A szardíniát nem mindenki szereti, igaz ez a kicsikre is, de házi készítésű szendvicskrém formájában vagy salátába csempészve egykettőre elfogyhat. Jó, ha gyakran kerül a tányérra, mert nemcsak a szem és az agy számára hasznos omega-3-at tartalmazza, hanem B12- és D-vitamint is.

Dia


                        	Tengeri hal
                        	Nemcsak a szardínia, hanem a tengeri hal is remek D-vitamin-forrásként szolgálhat. Vigyázz, a halrudacska nem azonos tápanyagértékű a halpultban kapható hallal. Az előbbi reszelékből készül, és inkább árt, mint használ.

Tengeri hal

Nemcsak a szardínia, hanem a tengeri hal is remek D-vitamin-forrásként szolgálhat. Vigyázz, a halrudacska nem azonos tápanyagértékű a halpultban kapható hallal. Az előbbi reszelékből készül, és inkább árt, mint használ.

Dia


                        	Máj
                        	Az ízletes máj sok gyerek étrendjéből kifelejtődik, pedig nagyszerű D-vitamin-forrás, emellett sok A-vitamin is van benne. Méregtelenítő szervként májból azért nem jó túl sokat enni, de mivel tápláló, időnként érdemes a tányérra tenni.

Máj

Az ízletes máj sok gyerek étrendjéből kifelejtődik, pedig nagyszerű D-vitamin-forrás, emellett sok A-vitamin is van benne. Méregtelenítő szervként májból azért nem jó túl sokat enni, de mivel tápláló, időnként érdemes a tányérra tenni.

Dia


                        	Tojás
                        	A-, B-, E-, D-vitamin, és még számtalan tápanyag van a tojásban, ezért semmiképpen nem szabad megfeledkezni róla. Rántotta, kemény tojás, buggyantott tojás vagy szendvicskrém is készülhet belőle, igazán változatos étel.

Tojás

A-, B-, E-, D-vitamin, és még számtalan tápanyag van a tojásban, ezért semmiképpen nem szabad megfeledkezni róla. Rántotta, kemény tojás, buggyantott tojás vagy szendvicskrém is készülhet belőle, igazán változatos étel.

Dia


                        	Tej
                        	Végül pedig a tej az, ami nagyszerű D-vitamin-forrás lehet. A kicsik általában kakaó formájában fogyasztják szívesebben, de turmixba is tehető, a lényeg, hogy gyakran fogyjon. A tejben emellett a vitamin mellett kalcium is van bőven, ami a csontok és a fogak egészsége miatt is fontos.

Tej

Végül pedig a tej az, ami nagyszerű D-vitamin-forrás lehet. A kicsik általában kakaó formájában fogyasztják szívesebben, de turmixba is tehető, a lényeg, hogy gyakran fogyjon. A tejben emellett a vitamin mellett kalcium is van bőven, ami a csontok és a fogak egészsége miatt is fontos.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kovács Gabriella
Fotó: