6 igazán édes mesekönyv ovisoknak, amit szülőként is örömmel olvasol - Karácsonyra is remek ajándék

Bekuckózós mesekönyveket ajánlunk karácsonyra.

karacsonyi-konyvek-cover

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kisgyerekek szeretik újra és újra meghallgatni ugyanazokat a történeteket. Mivel napjaink nagy részét az újdonságok teszik ki, így az esti mese alkalmával megnyugvást jelent számukra, ha ismerős történeteket hallhatnak.

Ám éppen ezért a mesekönyvválasztásnál egy idő után szempont lehet, hogy milyen történeteket hajlandó a szülő kilencvenötödször is újraolvasni. A következőkben igyekeztünk olyan óvodás korosztálynak szóló mesekönyveket összeválogatni, melyet szülőként is szívesen mesélsz majd.

Dawn Casey: Mesék télre

Bár tudjuk, hogy egy könyvet soha nem szabad a borítójáról megítélni, Dawn Casey Mesék télre című kötetének már a borítója is varázslatos. Kuckózzatok be a kandalló mellé ezzel a szívmelengető mesekönyvvel, és ünnepeljétek együtt a tél csodáit! Fedezzétek fel a fagyos tájakat, ismerjétek meg a havasi tündéreket, a Jegesmedvekirályt és a többi hőst a sok-sok kaland során, amelyek próbára teszik a barátság erejét.

mesek-telre

Ez a gyönyörűen illusztrált könyv téli meséket gyűjt csokorba a világ minden tájáról: Észak-Amerikától Szibériáig, Kínától Skóciáig. A díjnyertes szerző, Dawn Casey és a grafikus, Zanna Goldhawk varázslatos könyvet alkottak, melyet az egész család örömmel forgat majd.

Dawn Casey: Mesék télre
Móra Könyvkiadó
3679 forint

Vadadi Adrienn: Málna és Misi, az ikrek

Aki olvasta már Vadadi Adrienn korábbi könyveinek valamelyikét, annak nem kell bizonygatni, hogy az óvónő-újságírónő kedves, érzékeny történeteit a szülők is örömmel lapozgatják. Vadadi Adrienn legkisebbeknek szóló ovis történetei észrevétlenül járnak körül egy-egy problémát az óvodások mindennapjain keresztül.

malna-es-misi-az-ikrek

2021-ben egy igazán hiánypótló könyve került a piacra: a Málna és Misi, az ikrek című mesekönyve az ikerlét vidám és feszült pillanatait mutatja be. Málna és Misi ikrek: mindent mindig együtt csinálnak. Együtt játszanak, bolondoznak és vitatkoznak egész nap, együtt alszanak el, és persze együtt mennek óvodába. Csakhogy az óvodában nagyon sok gyerek van! Mindkettőjüknek meg kell tapasztalni, hogy a másiknak is lehetnek saját barátai, de akármi is történjen, mindig számíthatnak egymásra. A könyvben természetesen feltűnnek az előző kötetek szereplői, Maja, Lea, Dani, Ákos és a többiek is. A mesék megelevenedését pedig ezúttal is Pásztohy Panka gyönyörű, játékos rajzai segítik.

Vadadi Adrienn: Málna és Misi, az ikrek
Pagony Könyvkiadó
1913 forint

Lengemesék 4. - Tél a Nádtengeren

Télen elnéptelenedik a Nádtenger, a fagyok beálltával még a vadkacsák is melegebb vidékre húzódnak. Mégis lábnyomok szelik át a tópart hóborította lankáit, amelyek nagy veszedelemről árulkodnak. A Csobogó-tó harcias patkányai mindent elsöprő támadásra készülnek a lengék ellen. A Nádtenger zöld bőrű őrzőinek új szövetségesekre van szükségük, ha meg akarják védeni otthonukat.

lengemesek

Berg Judit mesesorozatának befejező részében végső állomásához érkezik a lengék és harácsok közt dúló háború. A váratlan fordulatokban bővelkedő történet ezúttal a barátságról, emberségről és elfogadásról is szól. Timkó Bíbor csodaszép rajzain nemcsak a téli természet és a tópart élővilága kel életre, de részesei lehetünk a hóban és jégen zajló kalandoknak, játékoknak és cselszövésnek, hogy aztán a tél végét hirdető farsangon együtt ünnepelhessünk a lengékkel!

Berg Judit: Lengemesék 4. - Tél a Nádtengeren
Central Médiacsoport
2805 forint

Richard Scarry: Balfogások, nyafogások Tesz-Vesz városban

Az amerikai mesekönyvíró és illusztrátor Richard Scarry Tesz-vesz városa már a ’80-as években sem hiányozhatott egyetlen gyerekszoba könyvespolcáról sem. A sorozat azóta több kiadást is megért, és számos olyan kötete jelent meg, melyeket minden bizonnyal a mára szülővé vált egykori kisgyerekek is örömmel forgatnak majd.

tesz-vesz-varos

Vajon Szimat nyakon tudja csípni Gerzsont, a banántolvajt? Milyen bébicsősznek bizonyul a három éhenkórász? És miféle kísértet bújt bele Buci pék frissen sült veknijébe? Richard Scarry legmókásabb történetei ezúttal három olyan mesével (Méltóztassék hátrafáradni, Toronymagasan, Az elszabadult gépjármű) kibővítve jelennek meg, amelyek először olvashatók magyarul Réz András parádés fordításában.

Pásztohy Panka: Pitypang és Lili - Pitypang és a hókutya

Pitypang és kis gazdája, Lili kedves történetei nem ismeretlenek az óvodás korosztály és szülei számára. Pásztohy Panka mesekönyvíró és illusztrátor ezúttal egy kifejezetten téli témájú történettel lepte meg kis olvasóit.

pitypang-es-a-hokutya

Egész nap csak esik az eső, Lili és Pitypang pedig nagyon unatkozik. Miért nem lehet kimenni a kertbe? Miért nincs akkora hó, mint anya kislány korában? Szerencsére anyának mindig van egy jó ötlete, hogyan lehet még egy esős délután is izgalmas - még az is kiderül, hogy bent is lehet hóembert építeni! A legjobb az egészben pedig az, hogy az esőből sokszor mégiscsak hó lesz!

Lázár Ervin: A kisfiú meg az oroszlánok

Lázár Ervin első meseregénye több mint ötven éve jelent meg először, és számos színházi feldolgozás mellett tévéfilm is készült belőle. Ám a történet a Kossuth-díjas író-meseíró zsenialitásának köszönhetően máig aktuális és persze megunhatatlan. A nosztalgikus történet új kiadását Buzay István illusztrálta a tőle megszokott humorral.

a-kisfiu-meg-az-oroszlanok

Petinek az apukája szerint túlságosan élénk a fantáziája. A kisfiú azt állítja, hogy rozzant pajtájukban egy idős oroszlán lakik. A szigorú apa felkér egy építészt, hogy bontsa le a tákolmányt, de a férfi inkább Peti pártjára áll. Össze is barátkozik Bruckner Szigfriddel, a kiérdemesült cirkuszi oroszlánnal, aki a feleségét, Szilviát keresi. Izgalmas nyomozás indul a városba érkező cirkuszban, ahol egy erőművész meg egy légtornász is segíti Petiéket. De vajon sikerül-e Szigfridnek még egyszer porondra lépnie?

Lázár Ervin: A kisfiú meg az oroszlánok
Móra Könyvkiadó
1999 forint

Kötelező olvasmányok kvíze

Bár a kötelező olvasmányok listája iskolánként eltérhet egymástól, a legfőbb alkotások íróit, a művek szereplőit vagy a cselekményt sokan fel tudják még idézni. Vajon te is?

Kvíz: mennyire ismered a kötelező olvasmányok szereplőit? 10 kérdés irodalomból

Kvíz!

Elolvasom

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük