Ez a közkedvelt szobanövény halálos veszély a gyerekre: dobd ki még ma
Ha kisgyereked van, ezek veszélyeztethetik.

Dia

	Ciklámen	A ciklámennek a gumója az, ami veszélyes lehet. Bár elsőre lehetetlen helyzetnek tűnik, van az a játék, ami közben előkerülhet a cserépből, vagy éppen ha összetörik. Hányást, hasmenést, szédülést, légzési nehézséget, sőt, átmeneti bénulást is okozhat, ha a gyomorba kerül.

Ciklámen

A ciklámennek a gumója az, ami veszélyes lehet. Bár elsőre lehetetlen helyzetnek tűnik, van az a játék, ami közben előkerülhet a cserépből, vagy éppen ha összetörik. Hányást, hasmenést, szédülést, légzési nehézséget, sőt, átmeneti bénulást is okozhat, ha a gyomorba kerül.

Dia

	Begónia	A szintén tetszetős, emiatt gyakran nevelgetett begónia levele és hajtása jelenthet veszélyt a babára vagy a kisgyerekre. Minden része mérgező. Hányást vagy fulladást okozhat, utóbbit azért, mert a benne lévő sav maró hatású, így a szájnyálkahártya irritálódhat, a torok megdagadhat tőle.

Begónia

A szintén tetszetős, emiatt gyakran nevelgetett begónia levele és hajtása jelenthet veszélyt a babára vagy a kisgyerekre. Minden része mérgező. Hányást vagy fulladást okozhat, utóbbit azért, mert a benne lévő sav maró hatású, így a szájnyálkahártya irritálódhat, a torok megdagadhat tőle.

Dia

	Anyósnyelv	Az anyósnyelv, azaz a szanzavéra szúrós, ráadásul a nedvei mérgezőek is. Allergiás tünetek, bőrpír, hányás, hasmenés lehet a vége, ha a gyerek gyomrába kerül.

Anyósnyelv

Az anyósnyelv, azaz a szanzavéra szúrós, ráadásul a nedvei mérgezőek is. Allergiás tünetek, bőrpír, hányás, hasmenés lehet a vége, ha a gyerek gyomrába kerül.

Dia

	Amarillisz	A gyönyörű növény sajnos ártalmas lehet lenyelve: gyökere, szára, levele és virágzata is mérgező hatású. Hányást, hasmenést, de még komolyabb bajt, akár légzésbénulást is okozhat.

Amarillisz

A gyönyörű növény sajnos ártalmas lehet lenyelve: gyökere, szára, levele és virágzata is mérgező hatású. Hányást, hasmenést, de még komolyabb bajt, akár légzésbénulást is okozhat.

Dia

	Buzogányvirág	Tetszetős tarka levele se győzzön meg, a buzogányvirág az egyik legmérgezőbb növény. Oxálsavtartalma miatt nyálkahártya-irritációt, szájduzzanatot, nyelési és beszédnehézséget okozhat.

Buzogányvirág

Tetszetős tarka levele se győzzön meg, a buzogányvirág az egyik legmérgezőbb növény. Oxálsavtartalma miatt nyálkahártya-irritációt, szájduzzanatot, nyelési és beszédnehézséget okozhat.

Dia

	Fikusz	A nagyra növő szobanövény levelében és szárában lévő tejsav mérgező. Fulladást, hasmenést, hányást, emésztési panaszokat idézhet elő.

Fikusz

A nagyra növő szobanövény levelében és szárában lévő tejsav mérgező. Fulladást, hasmenést, hányást, emésztési panaszokat idézhet elő.

Ezt is szeretjük
Szerző: Kovács Gabriella
Fotó: