Melyik napon született a gyereked?

Ez a karmikus feladata az életben

Szeretnéd tudni, mit kell elérnie gyermekednek a jövőben? Születésnapja alapján kiderül!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan úgy vélik, hogy minden embernek van egy karmikus életfeladata, vagyis egy küldetése, melyet még a születése előtt magára vállal. Ezek szerint tehát csemetéd már konkrét tervekkel jön a világra, és életfeladata révén egy személyes és egy globális célja is van.

A személyes feladat része, hogy a legjobb tudása szerint fejlessze értelmi és érzelmi képességeit, a globális pedig arról szól, hogy ezeket az adottságokat a többi ember érdekében is hasznosítsa. Számold ki, melyik napon született a csemetéd, és megtudhatod, mi az ő feladata ebben az életben!

Milyen napon született?

Számold ki, a hét melyik napján született, és olvasd el az elemzést!

Mikor született?
(év - hónap - nap)

Eredmény:

Ha hétfőn született

Csemetéd sokszor próbára teheti a türelmedet meggondolatlan tetteivel, de alapvetően nem akar rosszat, ha néha nagy csínytevőnek látszik is. Hajlamos hamar megunni bármit, ami nem igazán foglalkoztatja, legyen az akár egy mese vagy egy unalmas tankönyv. Személyes feladata, hogy megfontoltabbá váljon, és legyen türelme ne csak a szórakoztató, de a hasznos dolgok elsajátításához is.

Bár a tudományok terén nem kimondottan érdeklődő típus, annál inkább otthon érzi magát a többi gyerkőc között: könnyen szerez barátokat, és a visszahúzódóbbakat is szívesen segíti.

Globális célja, hogy a nála nehezebb sorsú emberek napjait bearanyozza, nem kizárt tehát, hogy felnőttként porontyod valamilyen szociális pályát választ.

Ha kedden született

Ha csemetéd egy keddi napon jött a világra, valószínűleg már gyerekként is lelkiismeretesen teljesíti a feladatait, annak ellenére, hogy időnként előtör belőle a mókamester. Maximalizmusának köszönhetően már korán rátalálhat az életfeladatára, de ahhoz, hogy a végső célt elérhesse, és másokat is taníthasson, először a személyes részével kell megbirkóznia. Az ő esetében ez az, hogy megtanulja elfogadni a tényt, hogy nem lehet mindenben ő a legjobb. Ha hajlandó kompromisszumot kötni, és nem akarja bebizonyítani a többieknek, hogy ő a magányos harcos, szívesen a segítségére lesznek. Elvárások helyett dicsérettel segítheted őt karmikus feladatának teljesítésében.

15 tipp, hogy angyali gyerkőcöt nevelj

Nézegess képeket!

Elolvasom

Ha szerdán született

Porontyod visszahúzódó, bátortalan gyermek, ugyanakkor rengeteg lehetőség rejlik benne. Karmikus feladata, hogy sokoldalú képességeit más emberek segítségével kibontakoztassa, és útmutatást adjon nekik. Mivel azonban alapvetően nem vezető egyéniség, személyes feladata, hogy megtanuljon közösségben együttműködni.

Céljainak elérésében azzal segítheted, ha a tudtára adod, hogy jóval többre képes annál, mint amire tartja magát, és mindig teljesíthető kihívásokat állítasz elé. Vidd minél többet kortársak közé: ha rájön, hogy nem kell félnie az új arcoktól, nemcsak a gyerekkorát könnyítheted meg, de egy lépéssel közelebb kerül karmikus feladatához is.

Ha csütörtökön született

A csütörtöki gyerkőc kíváncsi típus, és nyitott minden újra. Előszeretettel veti bele magát a kalandokba, azonban nem örül neki, ha valamilyen áhított dologért különösebben meg kell harcolnia. Kényelmes porontyod személyes feladata elsősorban, hogy kitartóbbá váljon, és ne csak a saját érdekeit lesse, hanem megtanuljon másokért is cselekedni. Ha ezt elérte, globális célját is könnyen teljesítheti, vagyis egy közösség meghatározó, kreatív tagjává válhat. Nem árt, ha határozott nevelési elvekkel segíted őt abban, hogy hosszú távú céljait elérje, de mindig a szeretet vezéreljen, és kerüld a vaskalapos szigort! Engedd, hogy minél több időt töltsön másokkal, így megtanulhatja, hogy a kaland is akkor az igazi, ha közös élmény.

Ha pénteken született

Gyermekednek nem kell a szomszédba mennie egy kis határozottságért: ha éppen nincs kedve a játszótérről hazamenni, mérget vehetsz rá, hogy nem is fogtok. Személyes életfeladata ebből következően az, hogy megtapasztalja az önfeláldozás erényeit, és bizonyos helyzetekben hajlandó legyen engedni.

A pénteki csemetéknek olykor az első szava is a nem, azonban az évek során a tapasztalatoknak köszönhetően egészen addig juthatnak, hogy empatikus, segítőkész tagjává válnak a társadalomnak. Később különösen a náluk fiatalabbak társasága viheti közelebb őket céljaik eléréséhez, globális feladatuk tehát a kisebbek segítése.

Ha szombaton született

A szombati gyerek eszes, ám sokszor dicsekvő lehet a többiekkel szemben, és nem szívesen osztozik a játékain. Ha ugyanakkor valamire megkéred, szívesen segít bármiben. Hasonló ellentmondás jellemző az önbizalmára is: van, amikor rendkívül magabiztos, máskor pedig könnyen elbizonytalanodik. Személyes karmikus feladata, hogy harmóniát teremtsen ellentmondásos jellemvonásai között, a globális pedig, hogy tudását ne csak a saját, de mások javára is fordítsa. Lehet ez tanári pálya vagy alkotómunka keretei között is, a lényeg, hogy tudásával, izgalmas látásmódjával gazdagabbá tegye a többi embert.

Ha vasárnap született

A vasárnapi gyerekek már egészen kicsi koruktól fogva kreatívnak bizonyulnak: nemcsak a játékokat értik meg könnyen, de végtelen alkotókedvvel vetik bele magukat szinte bármibe. Amilyen alapos munkát végeznek azonban a kétkezi ügyességet igénylő feladatokban, olyan szétszórtak a mindennapok során.

Ha gyerekként otthon felejti a tornadresszét, abból még nem lesz különösebb baj, de karmikus feladata, hogy a későbbiekben nagyobb önfegyelemre tegyen szert. Ha képes ösztönösségén és figyelmetlenségén felülkerekedni, olyan toleráns ember válhat belőle, aki a közösség javára adott esetben lemond a saját anyagias érdekeiről.

Cikkünk Dr. Doreen Virtue Indigó gyerekek nevelése című könyvének segítségével készült.

Ezt is szeretjük