Melyik napon született a gyerek?

Így nevelj belőle sikeres felnőttet

Te is szeretnéd, ha boldog, kiegyensúlyozott felnőtt válna csemetédből? Horoszkópunk segít.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Minden szülő a lehető legjobbat igyekszik nyújtani a gyerekének, hogy abból sikeres, boldog ember válhasson. Fontos a megfelelő értékrend, érzelmi háttér, közös élmények, ám az ezoterikus felfogás szerint ez nem elég.

Érdemes arra is figyelni, melyik napon született a kicsi, és - a józan ész határain belül - ennek megfelelően nevelni őt. Ha tudni szeretnéd, pontosan mit is tegyél, olvasd el az egyes napokhoz tartozó tanácsokat és stratégiákat.

Hétfő

A hét első napján érkezett gyermekekre fokozottan igaz, hogy élénkebbek az átlagnál, szinte nincs is veszélyérzetük. Mindig ők akarnak győzni, a második hely számukra semmit sem ér. Ahhoz, hogy boldog, kiegyensúlyozott felnőttet nevelhess hétfői csemetédből, meg kell tanítanod őt a toleranciára, illetve arra: ha elfogadja a kudarcokat, akkor megerősödve léphet túl rajtuk. Építő kritikákkal sokat tehetsz az érzelmi fejlődéséért, de figyelj a megfogalmazásra - egy-egy rosszul megválasztott szóval vérig sértheted, és az önbizalma is sérülhet.

Kedd

Ha csemetéd kedden született, akkor nagyon hamar kijön a sodrából, hevesen reagál mindenre. Minél kisebb korában próbáld megnyugtatni, illetve segíteni indulatai helyes kezelésében.

Írasd be minél több olyan programra, ahol alaposan átmozgatják, vagy kiránduljatok, amikor csak tehetitek. A megfelelően kiválasztott sportág önuralomra és toleranciára neveli a lurkót, ami a sikeres felnőttkor záloga. Néha erélyesebben kell fellépned, hogy ne lustálkodjon otthon, hanem vegye komolyan a feladatait.

Szerda

A szerdai nap szülöttei elevenek, szeretik a végsőkig feszíteni a húrt. Mindig megkeresik a határokat, legyen szó a szülő tűrőképességéről vagy a saját lehetőségeikről. Ahhoz, hogy sikeres és elégedett felnőttet nevelj szerdai csemetédből, muszáj következetesnek maradnod, és a kilengések ellen szigorúan fellépned. Próbáld vele megértetni, mit érezhet a másik fél - ezzel a toleranciáját fejlesztheted. Hogy kitombolja magát, vidd minél többször kalandparkba vagy élménytúrára - ily módon lenyugtathatod.

Csütörtök

Ha a lurkód csütörtökön érkezett, akkor jószívű, empatikus kis teremtés lehet. Toleranciára nem kell tanítanod, ám ehelyett figyelj oda, hogy elég önálló legyen. Ugyanis csemetéd hajlamos lehet elkényelmesedni, és kiszolgáltatni magát. Következetesen oszd be mindig a feladatait, és tartasd is be vele a szabályokat.

A rendszeresség helyes irányba terelheti a személyiségfejlődését - így lesz később sikeres ember, aki nem ijed meg egy kis fizikai munkától.

Péntek

A pénteki nap szülöttei kicsi koruktól jól kommunikálnak, ám ha valamit tenni kell, esetenként értetlenül állnak a dolog előtt. Amit csak lehet, szeretnek a körülöttük lévőkre hagyni, ám ha azok megoldják helyettük a gondjaikat, azzal csak az önállótlanságot erősítik bennük. Hagyd, hogy pénteki csemetéd - az ésszerű határokon belül - megküzdjön a sikerért. Ebben segítségedre lehetnek a kézművek szakkörök, ahol a kézügyességét fejlesztheti. Problémamegoldó képességét pedig játékos feladatokkal erősítheted. Így később is örülni fog mindennek, amit a két kezével teremtett meg.

Szombat

Ha a csemetéd szombaton látta meg a napvilágot, akkor végtelenül empatikus, a világ minden fájdalmát átérzi. Szíve szerint mindenkinek erőn felül segítene, lelkiismeret-furdalása van, ha egy kicsit magára is figyel.

A te feladatot, hogy megtanítsd neki, legyen egy kicsit önzőbb, nézze néha a saját érdekeit is, különben teljesen kimeríti az energiatartalékait. Ha nem töltődik fel időről időre, akkor később nem tud adni azoknak, akiknek szüksége lenne rá.

Vasárnap

A hét utolsó napján született gyerkőcök szerencsések, még a jég hátán is megélnének. Mindig feltalálják magukat, ugyanis kitűnően kommunikálnak, és a tettektől sem ijednek meg.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ahhoz, hogy sikeres felnőttet nevelj vasárnapi lurkódból, meg kell tanítanod arra is, hogy nem kaphat meg mindent, ami éppen az eszébe jut. Fejleszd benne az elégedettség érzését - természetesen ettől még nem kell lemondania az álmairól, de legyen tisztában azzal is, hogy nem dől össze a világ, ha valami nem úgy alakul, ahogy szerette volna.

OLVASD EL EZT IS!

baba mama puszi kicsi
  • kisgyerek
  • gyereknevelés

Mi a gyerek csillagjegye?

Ezt is szeretjük