Ingyenes Lovas Versenyek Fóton (x)
Rekordnevezés a fóti Nemzetközi Díjlovas Versenyre és Világkupa-fordulóra

IMG 5585x 3 cover ok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2019. szeptember 27-29. között immáron tizenötödik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét. 

Idén a Díjlovas Verseny két versenyszáma egyben világkupa-forduló is lesz. A rendezvény főtámogatója az OTP Bank Nyrt., kiemelt támogatók az ELMŰ-ÉMÁSZ, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Mercedes-Benz Hungária Kft. és a Hewlett Packard Enterprise. 

Helyszín: NGYSZ Lovasterápiás és Oktató Központja, 2151 Fót, Vörösmarty tér 2. A verseny időpontja: 2019. szeptember 27-29. (péntek-szombat-vasárnap).

Az előző évekhez hasonlóan idén is nemzeti és nemzetközi keretek között zajlik a Díjlovas Verseny. Az idei nemzetközi díjlovas versenyre - melynek két versenyszáma most világkupa-forduló is lesz - 80 lóval neveztek hazai és külföldi sportolók.

A három nap alatt a programban 26 versenyszám szerepel, 19 nemzet 102 lovasa méri össze a tudását. Ebből a világkupa-fordulóra, mely a nagydíjból és a nagydíj kűrből áll, 25 induló jelentkezett, ami új rekordnak tekinthető.

A Nemzetközi Díjlovas Verseny összdíjazása 9.600 euró, a Nemzeti Díjlovas Versenyé 800.000 Ft. A Lovasterápiás Versenyre idén 171 induló jelentkezett - látás- és mozgássérültek, hiperaktív, tanulásban és értelmileg akadályozott gyerekek. A terápiás versenyek összdíjazása 5.000.000 millió Ft.

Idén is sor kerül a Díjlovagló Parasport versenyszámra, mely egyben a mozgásukban akadályozott felnőtt lovasok számára Országos Bajnokság is lesz. Minden versenyzőt és érdeklődőt szeretettel várunk ingyenes rendezvényünkön

Fotó: Béres Márton, Fürjes Viktória, Gordon Eszter, Landjánszki Máté

Ezt is szeretjük