7 logikai feladat, ami gyakran kifog a felnőtteken: mennyit sikerül eltalálni?
Első ránézésre könnyűnek tűnnek a logikai feladatok, pedig nem azok.

GettyImages-956218374
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vannak, akik mindig is jók voltak matekból, és játszi könnyedséggel oldották meg a bonyolultabb feladatokat, míg másokat attól is kivert a víz, ha egyáltalán magára a tantárgyra gondoltak.

Még ha az iskolában nem is a matek volt a kedvenced, az alábbi feladatokat rendszerint nemcsak a gyerekek, de a felnőttek is szeretik, hiszen amellett, hogy gondolkodtatnak, és megtornáztatják az agytekervényeket, nagyon szórakoztatóak is.

Logikai feladatok: mennyit találsz el közülük?

Tedd próbára tudásod! Vajon hány logikai feladatot tudsz megoldani az alábbiak közül? A feladatok helyes megfejtését a a lapozgató alatt találod.

Megoldások:

1. Érdemes a háromszögeket és irányukat figyelni. A bal oszlopban a háromszögek baloldalt helyezkednek el, a középső oszlopban középen, a jobboldalt pedig jobb oldalon. Ezek alapján a B a helyes válasz.

2. Három gyufaszál elmozgatásával érhető el, hogy két négyzetet kapjunk.

3. Mivel a buszok ajtaja alapjáraton a jobb oldalon van, ezért a busz jobbra tart.

4. A hamburger 25-öt, a ketchup 8-at, a sült krumpli 25-öt jelöl.

5. Az első háromszögben a 35-ös szám úgy jön ki, hogy: 10x5-5x3. A másodikban a 16 úgy jön ki, hogy: 6x8-8x4. E logika mentén az utolsó háromszög számítási művelete: 3x12-12x2, így a kérdőjel helyére 12 kerül.

6. A fekete pontok száma 5 és 7 között változik, így a megoldás az E lesz.

7. Amelyik tárgy a legkönnyebb, abban lesz a legtöbb víz. A gémkapocs a legkönnyebb az összes többi tárgy közül, ezért a helyes válasz a C.

A cikk az ajánló után folytatódik

Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük