Általános iskolás logikai feladat, mégis kifog a felnőtteken: rajtad is?
Hányat sikerül megoldanod a három feladat közül? Egyszerűnek tűnnek elsőre, mégis kifoghatnak rajtad.

Dia

	Bűvös négyzet	Milyen számok kerüljenek az üres négyzetekbe, hogy a szorzatuk vízszintesen, függőlegesen és átlósan is mindig nyolc legyen?

Bűvös négyzet

Milyen számok kerüljenek az üres négyzetekbe, hogy a szorzatuk vízszintesen, függőlegesen és átlósan is mindig nyolc legyen?

Dia

 	Mennyi ideig isznak a matrózok?  	Ha hat jókedvű, pörge bajszú, nagy pocakú matróz hat kupica pálinkát egy perc alatt tud legurítani, akkor 12 jókedvű, pörge bajszú, nagy pocakú matróz kétszer annyi kupica pálinkát mennyi idő alatt tud legurítani?

Mennyi ideig isznak a matrózok?

Ha hat jókedvű, pörge bajszú, nagy pocakú matróz hat kupica pálinkát egy perc alatt tud legurítani, akkor 12 jókedvű, pörge bajszú, nagy pocakú matróz kétszer annyi kupica pálinkát mennyi idő alatt tud legurítani?

Dia

	Négyzetek száma	Hány sárga négyzetet látsz ezen a képen? Számold össze!

Négyzetek száma

Hány sárga négyzetet látsz ezen a képen? Számold össze!

Dia

 	Megoldások  	1. A bűvös négyzet megoldását a képen láthatod.  	2. Ugyanúgy egy perc alatt, mivel kétszer annyi pálinkára van kétszer annyi matróz.  	3. A harmadik képen 14 darab sárga négyzet van összesen. Kilenc darab apró négyzet, négyesével ezek az aprók további négy darabot alkotnak, közepesen nagyokat. Végül hozzáadjuk az egy darab nagyot, ami mindet magában foglalja.

Megoldások

1. A bűvös négyzet megoldását a képen láthatod.

2. Ugyanúgy egy perc alatt, mivel kétszer annyi pálinkára van kétszer annyi matróz.

3. A harmadik képen 14 darab sárga négyzet van összesen. Kilenc darab apró négyzet, négyesével ezek az aprók további négy darabot alkotnak, közepesen nagyokat. Végül hozzáadjuk az egy darab nagyot, ami mindet magában foglalja.

Blog.hu ajánló
Szerző: Kovács Gabriella
Fotó: