Kötelező olvasmányok utolsó mondata: kitalálod, melyik regényből idézünk?
Mennyire emlékszel az általános és középiskolai kötelező olvasmányokra?

GettyImages-1087818278
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az általános és középiskolai irodalomórákon feladott kötelező olvasmányokért nem mindenki rajongott, de sok regény közülük alapműveltségünk részét adja.

Korábbi cikkünkben a kötelező olvasmányok kezdő soraira kérdeztünk rá, ezúttal következzenek az utolsó mondatok!

Kötelező olvasmányok utolsó sorai

Ha szívesen tesztelnéd, vajon annak idején elég figyelmesen olvastad-e Móricz Zsigmondot vagy éppen Shakespeare-t, töltsd ki az alábbi kvízünket, és percek alatt kiderül!

Kötelező olvasmányok utolsó mondata: kitalálod, melyik regényből idézünk?

8 kérdéses játék

1. Melyik középiskolai kötelező olvasmány utolsó mondata ez? „Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!”

2. Melyik általános iskolai kötelező olvasmány utolsó mondata ez? "S fejét leejtette, s márványszínű lett a szoba, s egyszerre kimondhatatlan vágy fogta el: menni, elmenni innen abba az iskolába, ahol már ő tanít... ő... a drága, az édes jó bátyja... az égbe... az égbe... mert az maga az ég..."

3. Melyik középiskolai kötelező olvasmány utolsó mondata ez? „A szerző, hogy elkerülje a magánélet érintését, költött egy kis várost: Verrières-t és a mikor püspökre, bírákra, esküdtszékre volt szüksége, mindezt Besançon-ba tette, a hol sohasem járt.”

4. Melyik általános iskolai kötelező olvasmány utolsó mondata ez? ”A faluban ekkor kondult meg a harang, és a csillagok is álmosabbak lettek, mert a harangszóból megtudták, hogy közelget már a virradat.”

5. Melyik középiskolai kötelező olvasmány utolsó mondatai ezek? „Ily látomás szép a mezőn, de itt szemlélve más. Menj, lőjenek sort!”

6. Melyik általános iskolai kötelező olvasmány utolsó mondata ez? „A király azután Bornemissza Gergelyt nevezte ki Dobó helyére Eger vár főkapitányának.”

7. Melyik középiskolai kötelező olvasmány utolsó mondata ez? „Jőj, kedves, örülni az éjbe velem, Ébren maga van csak az egy szerelem.”

8. Melyik általános iskolai kötelező olvasmány utolsó mondata ez? „Luise pedig szíve mélyéből kiáltja: - És csupa ikreket!”

/ találat Eredmény
/8 találat - összesen:

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük